Bejegyzés kép
A családi adóvisszatérítés teljes összege már a 650 milliárd forintot közelíti; az a 106 ezer igénylő, akik az adóbevallásukban érvényesítik az adókedvezményt összességében 33 milliárd forintnyi adót kapnak vissza – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalára felkerült bejegyzésében.

Felidézte, hogy a gyermeket nevelő szülők első körben, február 14-ig több mint 610 milliárd forintot kaptak vissza a családi adóvisszatérítéssel.
Azoknak, akik az adóbevallásukban érvényesítik az adókedvezményt, a második körös kiutalási szakasz március 1-én kezdődött – jegyezte meg.
Azóta 106 ezren igényelték így a családi adóvisszatérítést, összességében 33 milliárd forintnyi adót kapnak vissza – tájékoztatott.
Varga Mihály elmondása szerint arra kérte az adóhivatal vezetőjét, hogy jelentősen gyorsítsák fel a kiutalási folyamatot, így a bevallás beérkezése után 30 nap helyett már két héten belül kiutalják a visszajáró adót.
Összehasonlításként azt is megemlítette, hogy 2009-ben a családi adókedvezmény összege mindösszesen 12 milliárd forint volt.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2022/03/20/varga-mihaly-tovabbi-106-ezer-szulo-kap-vissza-33-milliard-forintot-a-csaladi-ado-visszateritessel

Következő
Hamarosan indul a harckocsik szerelése a BM Heros gyárában