Bejegyzés kép

Brüsszelen kitört a háborús őrület, és eszét vesztve menetel a háborúba. Már kötelező sorozásról beszélnek, melynek a gondolatát is el kell utasítani, és világossá kell tenni, hogy magyar fiatalokat semmilyen erővel, semmilyen döntés alapján nem fog senki az ukrajnai frontra vinni.

Ha azonban Magyarországnak fegyvert kell szállítania, pénzt kell adnia, légitámaszpontokat kell átadnia, katonákat kell kiképeznie vagy élő erőt kell küldenie az ukránoknak, akkor az ország bele fog sodródni a háborúba.

A békét nem lehet fegyverekkel kivívni, a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ezért tűzszünetre van szükség, tárgyalni kell.

A háború egyetlen ellenszere a béke. Kimaradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot, ez a mi küldetésünk.

Magyarország azonban csak akkor maradhat ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt.

Sok jelentős európai parlamenti választás van mögöttünk, de messze ez a legfontosabb, mert amiről vasárnap döntünk, az jóval több, mint öt évre határozhatja meg nemcsak Magyarország, hanem egész Európa sorsát is.

Az európai döntéshozók azonban mintha elfeledték volna a 20. század tragikus tapasztalatait. Újra háborúba akarják tolni a kontinenst és ennek konkrét folyamatai vannak. Formálódóban van egy katonai misszió, tankok és vadászgépek után már összetett rakétarendszereket is küldenek Ukrajnába, és azt akarják, hogy a fegyverekkel orosz területeket is lehessen célozni.

Most kell behúznunk a féket, mert később már nem lesz rá lehetőség, mert a 20. század tapasztalatai azt mutatják, ha sok ország részese egy konfliktusnak, már nincs kiút a világháborús spirálból.

Ezért  választást vasárnap meg kell nyerni!  Csak akkor van azonban győzelem, ha mind elmegyünk és mind szavazunk.

Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme.

Csak a béke! Csak a Fidesz!

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

 

Következő
A június 9-i választás tétje: háború vagy béke