Bejegyzés kép

Bár hátradőlnünk még nem lehet, de a legfrissebb közvéleménykutatási eredmények bizakodásra adnak okot.

Az Alapjogokért Központ friss közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP országos listáját a biztos szavazók 49 százaléka támogatja, míg a hat baloldali párt közös listáját csak 44 százalékuk.

Ez azt jelenti, hogy minden második szavazó a Fidesz-KDNP listára voksolna, ha most vasárnap lennének a választások.

A kisebb ellenzéki pártok közül sem a Mi Hazánk (4 százalék), sem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (3 százalék) nem jutna be a parlamentbe az év eleji adatok alapján. Így nyolcpárti parlament alakulna, vélhetően a Fidesz–KDNP-s képviselők abszolút többségével.

A Századvég decemberi közvélemény-kutatása  pedig arra mutatott rá, hogy Márki-Zay Péter népszerűsége miniszterelnök-jelöltté válása óta folyamatosan zuhan.

2022 januárjában a baloldali miniszterelnök-jelöttel a megkérdezettek 33 százaléka szimpatizált, amely a tavaly decemberben mért adatokhoz képest 3, 2021 októberéhez viszonyítva pedig összesen 9 százalékpontos csökkenést jelent.

Érdekesség, hogy egy fogadóirodánál megjelent a magyar országgyűlési választás a fogadható események között.

Az Unibet oldalán 1,25-szörös pénzt fizet Orbán Viktor miniszterelnökké választása, míg Márki-Zay Péter esetleges győzelmére kevesebb esélyt látnak a bukmékerek, hiszen az ellenzéki miniszterelnök-jelölt győzelmét 3-szoros oddson lehet megfogadni.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

Következő
Gelencsér Attila: továbbra is támogatjuk a családokat