Bejegyzés kép

Három gyermekes édesapaként, nagyapaként hiszem, hogy a gyermeknél nincs nagyobb kincs, és mindent megtennénk az ő egészségükért, boldogságukért, nyugalmukért.

Ezért nagyon fontos számomra az új pedofilellenes törvény, amely minden korábbinál szigorúbb szankciókat alkalmaz a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeknél.

Ha az ember ilyen esetekről hall, akkor a saját gyerekeire, unokáira gondol elsősorban, hogy ők is lehetnének áldozatok, és ha rájuk gondol, semmilyen büntetés nem tűnik súlyosnak.

Ezért hirdettük meg, hogy legyen zéró tolerancia a pedofil bűncselekményekkel szemben. A pedofilok ne rejtőzködhessenek, ne reménykedhessenek abban, hogy elbújhatnak, hogy megússzák. Következménye lesz, akár, ha csak egy ujjal is a hozzányúlnak gyermekeinkhez.

Erről tárgyaltunk a héten az Országgyűlésben.  A gyermekek védelmében elmegyünk a falig a pedofil bűnelkövetők elleni szankciókkal.

A cél az, hogy zéró esélye legyen egy pedofilnak arra, hogy még egyszer gyermek közelébe kerülhessen, illetve ne évülhessen el a pedofil bűncselekmény.

Nyilvántartást hozunk létre a pedofil bűncselekmények elkövetőiről, így a gyermekekkel kapcsolatba kerülő személyek esetében ellenőrizni lehet, hogy korábban ilyen bűncselekmény miatt elítélték-e őket.

A foglalkoztatási tilalmat több munkakörre terjesztjük ki, emeljük a büntetési tételeket, és szigorítunk a feltételes szabadságra bocsátás feltételein is.

A pedofilokat minden eszközzel távol akarjuk tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani

Eddig is voltak olyan területek – például az oktatás és az egészségügy – ahol foglalkoztatási tilalom volt, de tovább kell bővíteni ezek körét. A pedofilok nem dolgozhatnak szabadidő eltöltésével, szórakozással, sportolással kapcsolatos munkahelyen, vagyis például strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben. Így jelentősen csökken az esélye, hogy kiskorúak közelében legyenek.

A szexuális bűncselekmények súlyos pszichés és testi következményekkel járhatnak, s nem hagyhatjuk, hogy gyermekeink áldozatul essenek. Azt szeretném, ha a gyermekeink, unokáink Kaposváron is nyugodtan sétálhatnának, jászhatnának, ha nem leselkedne rájuk veszély.

A módosítás a társadalom döntő részének támogatását bírja, így a civil szervezetek is támogatták a törvények szigorítását.

Bízom abban is, hogy ezáltal növekszik az igazságszolgáltatásba vetett bizalom is és nő a szülők biztonságérzete, mert nincs annál rosszabb érzés, mint védtelennek tudni gyermekeinket.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Ha a bevándorlásról van szó, a magyar kormány gondolkodik a legjózanabbul