Bejegyzés kép

A házasság hetében nézzük meg, mivel segíti a polgári kormány a családokat, és mit tett értük a Gyurcsány- kormány.

Magyarországon soha ilyen mértékben még nem támogatta a magyar állam a családalapítást és a gyermekvállalást. 2010 óta a fiatalok életkezdését, az otthonteremtést, a családalapítást és az idősek élethelyzetét támogató kormányzati intézkedéseknek köszönhetően huszonhatszorosára emelkedett a családi adókedvezményként a magyar családoknál hagyott összeg. Tíz év alatt a Kormány által kínált lehetőségekkel élők száma 106 ezerről egymillióra nőtt. Azok a források, amelyek a kormányzati intézkedések eredményeként a családoknál maradtak, döntő részben a különböző fogyasztási cikkek iránti keresletet növelték, s ezáltal a magyar gazdaságot erősítették. A családbarát kormányázás hozzájárult ahhoz, hogy 2019-ben Magyarország érje el a második legnagyobb gazdasági növekedést az Európai Unión belül, a gyermekvállalási kedv pedig nálunk nőtt legjobban.

Ezzel szemben a baloldal megszüntette a családi adókedvezményt, lerövidítette a gyermekgondozást segítő ellátás, gyes időtartamát, egekbe emelte az adókat és a rezsit, de még a családi pótlékot is meg akarta adóztatni.

Gyurcsányék a kormányzásuk idején csak a megszorításokkal éltek, a gyermekek nevelése szinte egyet jelentett a szegénységgel, lényegében büntették a gyermekvállalást.  Megszüntették az otthonteremtési programokat, elvették a családoktól a kedvezményeket, és helyette a káros devizahitel-konstrukciókba hajszolták őket.

A baloldal képviselői még az elmúlt években sem voltak hajlandók megszavazni a gyermekeseknek szóló támogatásokat, ehelyett Magyarország lejáratásával, álhírek és kamuvideók gyártásával foglalkoztak.

Fontos, hogy Magyarország családbarát hely legyen, ezért 2010 óta folyamatosan bővül a családtámogatások köre, ez idő alatt két és félszeresére emelkedett a családok támogatása, amely arányaiban, egész Európában az egyik legmagasabb. Csak a családi adókedvezménynek köszönhetően 2011 óta majdnem 3000 milliárd forint maradt a gyermeket nevelő családoknál. A gazdaság-újraindítási akcióterv része az otthonfelújítási támogatás és az ahhoz kapcsolódó kedvezményes hitellehetőség is, ami ismét nagy segítség a gyermeket nevelő vagy váró családoknak.

Ameddig Gyurcsányék a nehéz időkben is csak elvettek a magyar családoktól, addig a Fidesz-KDNP a járvány okozta válság ellenére is kitart a gyermeket nevelők támogatása mellett.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Százezer munkahely – ennyit védett meg a bértámogatás