Bejegyzés kép

2011 és 2021 között az Európai Unió tagállamai között Csehország után Magyarországon nőtt a teljes termékenységi arányszám a második legtöbbet.1,23-ról 1,61-re nőtt ez a mutató, ez azonban még messze van az általunk kijelölt 2,1-es célszámtól.

Fontos, sőt létkérdés, hogy minél több gyermek szülessen, mert ha nem születik több gyermek, lemondunk a jövőnkről, a magyarság megmaradásáról.

A világ országainak egy részében csökken a születésszám, míg a világ, más részében – főleg Afrikában – pedig rohamosan növekszik a lakosság. Mindez kihívást jelent minden országnak. Abban az országban, ahol a népesség nem képes természetes módon újratermelni önmagát, lakosságcsere alakulhat ki. Mi ezt nem szeretnénk, ezért is fogalmaztuk meg a 2010-ben a demográfiai trendek megfordítását, és az elmúlt 13 évben sokféle támogatási lehetőséget dolgoztunk ki a csoktól a kamattámogatásokon át a hitellehetőségekig. Ma már mintegy 30-féle eszközzel támogatjuk a családokat a gyermekvárás vagy a gyermeknevelés idején.

A háborúból fakadó gazdasági nehézségek ellenére sem változott a családok melletti elkötelezettségünk, mert hisszük, hogy a családok támogatása nem kiadás, hanem a legjobb befektetés.

Hiába támadnak bennünket a liberális világból azért, mert családbarátok, konzervatívak és hazafiasak vagyunk, ez csak megkeményít bennünket.

Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb és legkitartóbb szószólója a nemzetközi politikában. Védjük az életet és a családot. Igyekszünk segíteni a fiataloknak, hogy ne kelljen lemondaniuk a gyermekről azért, mert dolgozni akarnak, és ne kelljen lemonda­niuk a munkáról azért, mert családot szeretnének. Abban tudunk segíteni, hogy a családalapításnak minél kevesebb anyagi akadálya legyen, és ne járjanak rosszabbul a gyermeket nevelők azoknál, akik nem akartak családot alapítani.

Magyarországon nemcsak az öröm mértéke növekszik a gyermekek számával, hanem az emberek éves jövedelme is.  2010 óta a gyermekes családok egy főre jutó jövedelme megduplázódott, a többgyermekeseké pedig megháromszorozódott.

A magyar családtámogatás mára sokak számára követendő példává vált. Az európai polgárokat az érdekli, hogyan tudnak családot alapítani, biztos otthont teremteni, a gyermekeiket békességben és biztonságban felnevelni, és ma mégsem ezek a legfontosabb napirendi pontok az európai politikában.

Mi azonban továbbra is minden erőnkkel támogatjuk a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Krúbi és a demokráciadeficit