Bejegyzés kép

Minden jel arra mutat, hogy a DK politikusai egyszerűen képtelenek leállni a keleti vakcinák elleni hergeléssel. Varjú László az ATV Start című műsorában úgy hergelt a kínai vakcina ellen, mintha nem lenne holnap.

 

Ha már ellenzék, kiderült az is, hogy az ellenzéki szavazók nagyobb mértékben utasítják el a keleti vakcinákat, mint a kormánypártiak.

Az ellenzékiek abszolút többsége (51%) elutasítja a kínai vakcinát, azt csak tízből négy ellenzéki adatná be magának.

 

Úgy tűnik, az Európai Unió történetének egyik legnagyobb botránya van kibontakozóban. Az elkésett, elrontott európai uniós vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztos, Sztella Kirikiádész vállalhatatlan korrupciós botrányba keveredett.

Váratlanul több mint 1 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos férjével közös számláján.

 

A harmadik hullám leszálló szakaszában vagyunk. 35 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma az elmúlt héten. Müller Cecília szerint ennek azaz oka, hogy az emberek betartják a szabályokat és sokan beoltatják magukat. Az országos tisztifőorvos hozzátette:

Elérkezünk ahhoz az időponthoz, amikor bárki számára elérhető a védőoltás.

 

Javul a járványhelyzet Csehországban is, az elmúlt héten 25 százalékkal kevesebb koronavírusos megbetegedés történt. A nyitást nehezíti, hogy a Szputnyik V vakcina tiltólistára került, mivel Csehország és Oroszország között diplomáciai konfliktus alakult ki. A vakcinahiányt jól mutatja, hogy

hétfőn 53 115 adag oltást adtak be az orvosok, ami tíz százalékkal kevesebb, mint egy hete.

 

Új hatóság létrehozásáról döntött az Országgyűlés. A szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság felügyeli a jövőben a bírósági végrehajtói szervezetet, és látja el a dohánytermékek kiskereskedelmével, illetve a szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatos hatósági feladatokat.

A cikk a 888.hu-n olvasható.

https://888.hu/759/a-dk-tovabb-hergel-eu-s-botrany-a-lathataron-javul-a-jarvanyhelyzet-4311926/

Következő
Jönnek az újabb lazítások – Az emberek nagy többsége támogatta, hogy a védettek felmentést kapjanak egyes korlátozások alól