Bejegyzés kép

Mindannyiunkat megdöbbentett Robert Fico, szlovák kormányfő elleni merénylet, az azonban nem meglepő, hogy Európában az erőszak szintje nő.  Az elmúlt években több terrortámadás is volt Európában, és radikálisan megváltozott Európa kezdeti álláspontja a háború kérdésében is.

Két éve például a németek még csak sisakokat akartak küldeni Ukrajnába, ma pedig már katonák küldéséről egyeztetnek az európai vezetők és a NATO is.

Az erőszak vagy annak lehetősége a mindennapi életünk részévé vált.  A mi dolgunk az, hogy a háborús kockázatot korlátozni próbáljuk.

Eddig se voltak sokan, akik a béke hangján beszéltek, Magyarország mellett csak a Vatikán volt ilyen, Szlovákia pedig éppen most vett békepárti irányt.

Látjuk, hogy nagy erők állnak a háborúpárti politikusok mögött, a Soros-birodalomtól kezdve a fegyveripar, a hitelezők egyaránt érdekeltek abban, hogy ez a háború folytatódjon, sőt kiterjedjen.

A háborúnak azonban nincs megoldása a harctereken, megoldást csak a tárgyalóasztalnál és a tűzszünetben található. Ennek a véleménynek az érvényesítése az európai parlamenti választás tétje.

A háború a gazdaságot is lerombolja, és ma Európában mindenhol háborús árak vannak, drágábbá válik a hitel, megnő az energia ára, a szállítás költsége, és ennek az árát az európai emberek fizetik meg.

A békepárti egység felmutatása nem egyszerű, mert a baloldal Magyarországon háborúpárti, azok finanszírozzák, akik a háborútól nyereséget remélnek.

Aki azonban a Fideszre és a KDNP-re szavaz, a békére szavaz, és minél többen teszünk így, annál nagyobb esélyünk van, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból.

Az európai parlamenti és önkormányzati választás ezért nem értelmezhető másként a jelenlegi helyzetben, mint béke és háború kontextusában, így már nem bal- és jobboldal, hanem háború- és békepárti oldal között kell választani.

Mi békét akarunk, minél előbb!

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Erős közösségként készülünk a közelgő választásokra