Bejegyzés kép

A palesztin Hamász terrorszervezet súlyos támadást indított Izrael ellen. Brutális kegyetlenség a támadás, Jeruzsálem pedig elsöprő válaszcsapásra készül.

Hosszú háború lehet így az izraeli-palesztin konfliktusból a Gázai övezetben.

Egy újabb háború, miközben még a szomszédunkban dúló orosz-ukrán konfliktus sem ért véget. A béke egyelőre még nagyon messze, mert egyik nagyhatalom sem hagyja abba az értelmetlen pusztítást.

Magyarország a béketáborhoz tartozik, az azonnali tűzszünet és az azonnali béketárgyalások hívei vagyunk, legyen szó bármilyen háborúról.

Mi, magyarok a történelmi tapasztalatokból tudjuk, hogy a háborúból senki nem jöhet ki győztesen, annak kizárólag vesztesei vannak, ezért szeretnék, ha a háborúknak minél előbb vége szakadna, mert a szenvedések minden egyes háborús nappal egyre több embert érnek el.

Aki magyar, az csak egyet akarhat, de vannak, akik nem így gondolják.  A háborúpártiak itthon és külföldön egyre hangosabbak. A Nyugat háborús lázban ég és képtelen a háborús retorikájából engedni. A magyarországi ellenzék pedig külföldi behatásra szintén háborúpárti.

Mi azonban tudjuk, hogy kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség. Tudjuk, hogy minél későbbre tolódik a béke, annál nagyobbak lesznek a veszteségek.

Ma Magyarország a béke szigete a háborgó világban. Ez a nyugalom és biztonság azonban kemény munka és átgondolt politizálás eredménye. Egy olyan politikának a gyümölcse, amely nem hisz a bevándorlásban, a migránskvótákban, amely abban hisz, hogy bajt ott kell orvosolni, ahol keletkezett, amely kiáll a határvédelem mellett, még akkor is, ha Brüsszeltől erre szinte egy fillért sem kapunk.

Nem véletlen az sem, hogy a bevándorlók előtt határaikat megnyitó nyugati országok városaiban Palesztina mellett kiálló tüntetéseket rendeztek a helyi muszlim közösségek. A megmozdulások Hollandiától kezdve Franciaországon át egészen a tengerentúlig terjedtek. A Magyarországon élő zsidó közösség azonban biztonságban van, szabadon élheti meg a vallását, kultúráját, mert itt nem kell olyan támadásoktól tartaniuk, mint más európai nagyvárosokban. Nyugat-Európában tömegek ünneplik a Hamász terrortámadását, de Budapesten ez elképzelhetetlen.

Magyarországon nyugalom van. Ezt a nyugalmat azonban ebben az új, zűrzavaros korszakban csak a   keresztény- konzervatív polgári kormány tudja és akarja biztosítani.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Újabb alapkiképzés kezdődött Kaposváron