Bejegyzés kép

Súlyos háború zajlik a szomszédban, és a legfontosabb most az, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból.

Minden háborút sokfajta nézőpontból lehet vizsgálni, és érdemes is, de a döntések meghozatala előtt csak egyetlen nézőpont lehetséges, egyfajta szemüveget lehet csak föltenni, a magyar szemüveget.

Ezért a magyarok békéje és biztonsága érdekében nem engedjük, hogy Magyarországon keresztül bárki is fegyvert szállítson Ukrajnába.

A baloldal azonban erről mást gondol. Nem telik el úgy nap, hogy a baloldal ne öntene olajat a tűzre a felelőtlen mondataival. Márki-Zay Péter szerint hazugság azt állítani, hogy egy Magyarországon keresztül Ukrajnába küldött fegyverszállítmány veszélyeztetné Magyarországot és a kárpátaljai magyarokat.

Miközben a nemzetközi sajtóból, az orosz nyilatkozatokból és a katonai szakértőktől is pontosan tudjuk, hogy ezek a fegyverszállítmányok igenis lehetnek támadások célpontjai, emiatt elképesztőnek és felelőtlennek tartom a baloldal nyilatkozatait.

A baloldalon mindennap élezik az így is nehéz helyzetet, háborúba sodornák Magyarországot és mit sem törődnek a magyarok biztonságával.

A baloldal felelőtlen követelései gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot. Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagyrészt ugyanis Oroszországból érkezik, ráadásul a magyar családok 90 százaléka földgázzal fűt.

Ezért aki a szankciókat ki akarja terjeszteni az energiaszektorra és a gáz elzárásával fenyegetőzik, kárt okoz a magyar gazdaságnak és gyengíti a forintot.

Ennek ellenére a baloldal többször is követelte a gázcsapok elzárását, illetve a szankciók energiaszektorra való kiterjesztését.

A baloldal azzal tud a legtöbbet segíteni a forintnak és a magyar gazdaságnak, ha végre abbahagyja az összevissza, felelőtlen beszédet. De ezt valószínűleg hiába várjuk tőlük.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

Következő
Gelencsér Attila: Magyarország biztonsága az első