Bejegyzés kép

A mintegy 8 kilométeres út a Zselic csodáiba enged betekintést a bringásoknak. A kerékpárút többek között Zselickislakot, Zselicszentpált és Simonfát is érinti.

Péntek délután átadták a Zselici kerékpárutat, melynek építése tavaly májusban kezdődött el. A kerékpárút nemcsak a természeti környezete és a biztonsága miatt egyedi az országban, hanem azért mert több turisztikai desztinációt fűz fel és megnyitja a Zselicet a látogatók számára.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, a cél az, hogy könnyebbé tegyék az emberek életét, és ezt csak úgy lehet megtenni, hogyha az aktív életmód és az aktív kikapcsolódás feltételeit megteremtik.

A kormánybiztos szólt arról is, hogy szeretnék az emberek mentális térképére elhelyezni a Zselicet. Ezért most készül az Aktívan a Zselicben kiadvány, amely országszerte minden Decathlon üzletben elérhető lesz majd, ezzel még ismertebbé és még vonzóbbá téve a környéket.

Kitért arra is, hogy a gyerekek célcsoportja is nagyon fontos számukra, őket is szeretnék elérni. A telefonos alkalmazásokkal, játékokkal szemben kell versenyképes kalandokat, élményeket kínálni a kicsiknek. Ezért a kormány több beruházást is elindított: pumpapályákat, görparkokat, futóköröket, mászó- és korcsolyatermeket építenek, hogy még szélesebb lehetőséget kínáljanak.

Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője az átadó ünnepségen elmondta, a zselici emberek régi álma valósult meg azzal, hogy elkészült a kerékpárút.

Jó pár évvel ezelőtt ültünk össze a polgármesterekkel, és akkor talán még el sem hitték, hogy egy konzorciummal egy ekkora fába is belevághatjuk a fejszénket

– emlékezett vissza a képviselő, hozzátéve, hogy most egy olyan beruházás végére értünk, amely nemcsak szórakozást jelent, hanem az egészségünkhöz is hozzátesz, ráadásul az érintett falvak lakóinak jövedelmet is jelenthet.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2022/03/11/atadtak-a-zselici-kerekparutat.html

Következő
Novák Katalint választotta Magyarország köztársasági elnökének az Országgyűlés