Bejegyzés kép

Az ellenzéki média arról harsog, hogy  a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan. Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda.

Az állami televízió adatai szerint azonban több ezer meghívást küldtek ki 2022-ben az ellenzéki pártoknak, de többségében elutasítás volt a válasz.

A közmédia a napokban közölte, hogy az elmúlt egy évben összesen 6764 meghívást küldtek ellenzéki politikusoknak élő adásba, de ők csupán 161 alkalommal éltek a lehetőséggel.

Ez azt jelenti, hogy a megjelenési lehetőségeik 98 százalékával nem éltek az ellenzéki politikusok. Különösen érdekes az MSZP és a Párbeszéd viselkedése, mely pártok mindig arra hivatkoznak, hogy azért olyan rossz a támogatottságuk, mert nem kapnak megjelenési lehetőséget a közmédiában. Ehhez képest csak ez a két mikropárt összesen 3630 meghívást kapott élő adásokba, de ők csupán 4 alkalommal éltek a lehetőséggel.

Hiába hívják tehát az ellenzéki pártokat, azok kikosarazzák az állami televíziót.

A közmédia folyamatosan hívta, kereste a frakcióval rendelkező és nem rendelkező ellenzéki pártokat, volt baloldali miniszterelnököt, pártelnököket a kampányban és utána is, de az esetek többségében hiába.

Az ellenzéki pártok bírálják azt, hogy nem szólaltatják meg őket a közmédia műsoraiban, nem kíváncsiak a véleményükre, most viszont az derült ki, hogy hívják őket, mégsem fogadják el ezen felkéréseket.

Például  Jakab Péter, korábbi Jobbik-elnök által alapított mozgalom, a Nép Pártján is kapott meghívásokat az MTVA-tól, a közmédia összesítése szerint ők 184 meghívást kaptak, amit egyszer sem fogadtak el. Jakab úgy reagált erre, hogy álláspontja szerint Magyarországon jelenleg nincs közmédia, propaganda van, ahová ellenzéki politikus csak statisztának mehet.

MTVA azt állítja, hogy a  kampányban a DK 604 meghívást kapott műsoraikba, de csak egy esetben fogadta azt el, az MSZP 1730 meghívást kapott, négy esetben fogadta azt el, az LMP 52 meghívást kapott, 28 esetben fogadta el, míg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 12 ilyen meghívást kapott és két esetben fogadta el azt, és a helyzet azóta sem változott.

Ehhez nincs mit hozzáfűzni. A számok magukért beszélnek.

 

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Krisztus él!