Bejegyzés kép

Manfred Weber megvilágosodott, vagy csak elkezdődött a jövő évi EP választási kampány. Akár így, akár úgy, az Európai Néppárt elnöke hirtelen kerítéspárti lett.

Erősödő migrációs nyomásról és a határok védelméről beszélt egy olasz napilapnak adott interjúban Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, ami azért furcsa, mert az elmúlt években az Európai Néppár következetesen elutasította a határkerítések építését  és politikusai sorozatosan támadták Magyarországot a határvédelmi  intézkedései miatt.

A határkerítések ellen szólalt fel több alkalommal is Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság korábbi néppárti elnöke is, aki azt mondta, hogy a menekülteket nem állítják meg a határok, a falak és a kerítések.

Azt, hogy Manfred Weber véleménye mennyire lehet általános az EP-ben, még nem tudni, és az sem, hogy a 180 fokos fordulat miként befolyásolja, befolyásolja-e egyáltalán, hogy az eddigi költségeinket, azt a több százmilliárd forintot, melyet eddig határvédelemre fordítottunk megtérítsék.

Brüsszel ugyanis a mai napig nem járul hozzá a költségekhez, holott a  magyar határzár egész Európát védi a tömeges migrációtól.

Először 2017-ben kértük, hogy az unió járuljon hozzá a magyar határvédelmi kiadásokhoz és fizesse ki hazánknak az addigi 270 milliárd forintos költségek felét. Az Európai Bizottság azonban elutasította a kérésünket és a mai napig nem kaptunk támogatást a határvédelemhez.

Reméljük, a szavakat tettek követik, épülnek a kerítések, mi pedig megkapjuk végre, ami jár nekünk, és Brüsszel hozzájárul a határvédelemi költségeinkhez.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

Következő
Az ellenzéki pártok kikosarazzák az állami televíziót