Bejegyzés kép

Folytatódik a 67-es út építése. A kövező lépésben a Kaposfüredet elkerülő szakaszt fejlesztjük 2×2 forgalmi sávossá 3,14 km hosszon. A hivatalos szakaszindítót kedden tartották Kaposfüreden, és a tervek szerint 2023 áprilisában vehetik az elkerülő szakaszt birtokba az autósok.

A 67-es út következő beruházása ezután a Látrány elkerülő út fejlesztése lesz.

Ez a beavatkozás 10,165 km hosszú. A fejlesztés a meglévő útszakasz jobb oldali szélesítésével valósítják meg. A munkaterület átadását 2021. augusztusában tervezik, a kivitelezőnek 30 hónap áll rendelkezésre a beruházás megvalósítására.

Mindez azért fontos, mert az R67-es út építésével korszakhatárhoz érkezett Kaposvár.

A beruházással Kaposvár és a térség lakóinak, vállalkozásainak régi álma vált valóra. Kaposvár könnyebb megközelíthetősége vonzóbbá tette a várost az új beruházások számára, ami további munkahelyeket és növekvő adóbevételeket teremtett, valamint új lendületet adott a turizmusnak is.

A fejlesztéssel komoly versenyhátrányt sikerült leküzdeni, hisz a biztonságos, gyors és kényelmes elérés a sikeres gazdaságfejlesztés alapja, emellett a helyi életminőséget is meghatározó tényező.

A közlekedésfejlesztést azért állítottuk a gazdaságfejlesztés szolgálatába, mert korszerű, 21. századi Magyarország elképzelhetetlen jó minőségű utak nélkül. A közlekedés ügye nemcsak infrastrukturális, hanem társadalmi és kulturális kérdés is. A beruházások a polgárok számára élhetőbb környezetet teremtenek, hozzájárulnak a hazai és külhoni látogatók és befektetők ide csábításához, a helyi gazdasági mutatók fejlődéséhez is.

A közlekedés minősége az ország állapotának és teljesítőképességének is fokmérője. Ma már kijelenthető, hogy képesek leszünk teljesíteni azt a célkitűzésünket, hogy 2022-re Magyarország Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrájával rendelkező országa legyen. Az autópályák hossza és a magasabb rendű főutak minősége tekintetében le fogjuk hagyni a környező országokat.

Az R67-es jól példázza céljainkat és mutatja eredményeinket.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Most fáj, de büszkék lehetünk: sokáig remekül játszott a magyar válogatott, de a hajrában Portugália megnyerte a meccset