Bejegyzés kép
A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor nem fogta vissza magát idei évadzáró beszédében Debrecenben. A Fidesz–KDNP-frakció kihelyezett ülésén a kormányfő nyomatékosan kijelentette: a járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszély, ami fenyegeti az országot az, ha Gyurcsány újra a hatalom közelébe kerül.

Megtartotta évadzáró beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP pártszövetség kihelyezett frakcióülésén Debrecenben. A Magyar Nemzet információi szerint a képviselők minden eddiginél jobban várták a miniszterelnök beszédét, aki az egyik legszenvedélyesebb előadását tartotta. Mi mással kezdhette volna Magyarország miniszterelnöke összegzését, mint a járványhelyzettel?

Orbán Viktor nem köntörfalazott, összegzése szerint az elmúlt egy évben súlyos nemzetközi válság volt, nemcsak egészségügyi, de gazdasági is, mely súlyosan érintette a családokat, szétzúzta a hagyományos emberi kapcsolatokat. Egyszerre volt tehát egészségügyi, gazdasági és szociális válság

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor ugyanakkor nem szűkölködött a dicsérő szavakkal sem, véleménye szerint Magyarország ezt a tripla válságot európai és világszinten is kiemelkedően jól kezelte, szerinte megnyertük az európai oltási versenyt, Európában Magyarországot tekinti a legjobban átoltott országnak.

A kormányfő megerősítette, a sikeres oltásnak vannak gazdasági eredményei is, mert az országot egy-másfél hónappal korábban tudtuk újraindítani más európai országokhoz képest,

ez a gazdasági növekedésben minimum egyszázalékos többletet jelent.

A beadott oltások száma lehetővé tette, hogy a gazdaságot újraindítsák. Megismételte az elmúlt hetek hatalmas bejelentéseit, hogy egyetlen képviselő se felejtse el: ahhoz, hogy a gazdaság 2022 elejére visszatérjen a válság előtti szintjéhez, 5,1 százalékos növekedés kell idén. Ennél magasabb növekedés esetén, minimum 5,5 százaléknál már

jelentősen csökkenteni tudják a munkát terhelő adókat, 200 ezer forintra tudják emelni a minimálbért, nyugdíj-prémiumot kapnak idén a nyugdíjasok, és jövőre folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését. A miniszterelnök hangsúlyozta, lesz családi adó-visszatérítés, februárban visszaadják a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, amit 2021-ben befizettek, és a dolgozó fiatalok adóját is eltörölték, a pénz, amit megkeresnek, az náluk is marad.

Orbán beszédének egyik legpikánsabb része a résztvevők szerint az volt, amikor a Fidesz elnöke a közelgő választások kapcsán útba igazította a képviselőket és harcra szólította társait. A miniszterelnök szerint a kampányban elég, ha az igazat mondják a jelöltek, ami nem más, mint hogy valójában a Gyurcsány a főnök. A Fidesz elnöke szerint ő az igazi ellenfél, Karácsony és a többiek csak epizódszereplők.

 

„Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!”

– ez a mondat mindenkibe beleégett, mondta a Magyar Nemzet egyik forrása.

Orbán Viktor ezt követően megismételte, hogy szerinte nagyon fontos, hogy emlékeztessék az embereket arra, milyen ember Gyurcsány – ezzel a jelenlévők is mind határozottan egyetértettek. Nem finomkodott a szavakkal,

Orbán szerint ha Gyurcsány Ferenc visszatér, a baloldal újra megemeli az adókat, különösen a gyerekesekét, beengedik a migránsokat és megemelik a rezsit, a Fidesznek ezt kell megakadályoznia.

Természetesen ha ellenfél, akkor Budapest főpolgármestere, a miniszterelnöki babérokra törő Karácsony sem maradhatott ki, aki Orbán Viktor szerint csak egy epizódszereplő a Gyurcsány-show-ban.

A miniszterelnök szavai, mely szerint Karácsonynak nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel

– nagy derültséget váltottak ki a hallgatóságból.

A cikk a magyarnemzet.hu-n olvasható.

https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-harom-veszely-fenyegeti-az-orszagot-a-nepvandorlas-a-jarvanyok-es-gyurcsany-9952127/?

Következő
Befektetőket hoz és versenyhátrányt csökkent az R67-es