Bejegyzés kép

Áldozatokat kívánó gazdasági korlátozó intézkedéseket vár el tőlünk Ukrajna, miközben ők lábbal tipornak bennünket, most éppen a magyar ipar működéséhez kulcsfontosságú Barátság kőolajvezeték felrobbantásával fenyegetnek, és háborús szponzornak nevezik az OTP-t, amely a legnagyobb bankunk, és amely semmifajta nemzetközi jogszabályt nem sértett meg.  Ezért a bank felhelyezése Ukrajnában a háború nemzetközi szponzorainak listájára elfogadhatatlan és botrányos számunkra.

Azt várják tőlünk, hogy újabb gazdasági károkat nyeljünk be, eközben Ukrajna egyre ellenségesebben viselkedik Magyarországgal szemben, ellenséges döntéseket és intézkedéseket hoznak, és most már súlyos fenyegetések is elhangzottak az elmúlt napokban.

Egyebek mellett ezért nem támogatjuk az európai békekeretből újabb félmilliárd euró elkülönítését az ukrajnai fegyverszállításokra. Nem támogatjuk, amíg az OTP ezen a bizonyos listán szerepel Ukrajnában, és ugyanez a helyzet a szankciókkal is, amelyek újabb, nyilvánvalóan gazdasági áldozást jelentenének Európa számára.

Azért sem hagyjuk jóvá az Európai Békekeret kifizetését, mert szeretnénk garanciákat kapni arra, hogy a pénzt nem csak fegyverkezésre szánják. A program az EU konfliktusmegelőző, békeépítő és a nemzetközi biztonságot erősítő céljaira jött létre, ám mostanra főként Ukrajna támogatására használják, és az így leginkább az eszkaláció kockázatát növeli.

A tervezett tizenegyedik szankciós csomag pedig teljesen szembe megy a józan ésszel, ugyanis az előző tíz is kudarcot vallott, ezért azzal továbbra sem tudunk egyetérteni.

Nekünk továbbra is Magyarország az első, és csak azokat az intézkedéseket támogatjuk, amelyek nem mennek szembe az érdekeinkkel.

Szeretnénk, ha minél előbb béke lenne, ez Magyarország és Európa érdeke.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

 

Következő
Megint hazudnak. Nem emelkedik, sőt csökken az üzemanyagára