Bejegyzés kép

Az elmúlt napok egyik slágertémája, hogy a migránsokat segítő embercsempészek egy részét szabadon engedjük. A miértre egyszerű a válasz, az Európai Unió nem biztosít elég forrást az embercsempészek ellátására.

Az elmúlt években több mint kétezer embercsempészt fogtunk el Magyarországon, és csuktunk börtönbe, akik   eltartásának éves költsége több milliárd forint. Egy elítélt embercsempész átlagosan csaknem 5 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

Magyarország védi az Európai Unió külső határait, és Brüsszel 650 milliárd forinttal tartozik nekünk, ugyanis ennyit költöttünk 2015 óta határvédelemre.

Ennek a hihetetlenül nagy összegnek eddig mindössze az 1 százalékát térítették meg.  Az EU nem ad pénzt Magyarországnak sem az embercsempészek fogvatartási költségeire, sem börtönök építésére. Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsuk fogva.

Jelenleg 2400 embercsempészt tartunk fogva, ami 12 százaléka az ország elítéltjeinek.

A hazai börtönök az elfogott embercsempészek miatt túlzsúfolttá váltak. Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak Brüsszelben arra hivatkozva, hogy embertelenek a körülmények a túlzsúfoltság miatt.

Ezért döntött úgy a Belügyminisztérium, hogy azokat az embercsempészeket, akiknek csak kevés volt hátra a büntetésükből, szabadon engedik. Az intézkedés 808 fogvatartottat, többségében a Magyarországgal szomszédos államok polgárait érinti.

A migráció nyolcadik éve folyamatos, idén már háromszor annyi migráns jött Európába, mint tavaly ilyenkor, a letartóztatott embercsempészek ellátásának árát pedig nem vagyunk hajlandóak tovább fizetni, el kell hagyniuk az országot.

Ha Gyurcsányékon múlna, Magyarországon az elmúlt években már több millió migráns és embercsempész lenne, mert a teljes baloldal bevándorláspárti.

Fotó: Police.hu

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Békét akarunk és nem szankciókat