Bejegyzés kép

25 milliárd forintos beruházással 200 új munkahely jön létre Kaposváron. A kínai Jiecang, a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó vállalat legnagyobb európai gyártóegységét hozza a városba.

A tervek szerint a zöldmezős beruházás volumene eléri a 60 millió eurót (25,3 milliárd forint), és 200 főnek teremt munkahelyet. A létesítmény tervezett éves termelési kapacitás 650.000 db alkatrész lesz.

A vállalat egy 20.000 m 2 -es csarnokot épít gyártási- és raktározási céllal.  Az új kaposvári üzem lesz a Zhejiang Jiecang legnagyobb gyártóegysége Európában, és egyben ez lesz a vállalat európai disztribúciós központja. Az itt gyártott termékek több mint 95 százaléka exportpiacokra kerül.

Örülünk, hogy a kínai befektetők Kaposvárt választották, amely egyben visszaigazolás is számunkra arról, hogy jó úton haladunk.

Egy ilyen beruházásért ugyanis óriási versenyfutás van. Amikor egy cég létre akar hozni egy új beruházást a világban, különösen olyan cégek esetében, amelyek több kontinensen dolgoznak, ez a cég például három földrészen van jelen – akkor versenyezni kell a befektetésért. A különböző országok, különböző helyszínek versenyt futnak, a tulajdonosok pedig mérlegelik, hogy hol hozzák létre az új üzemeket.

A vállalat hazánkban Nyugat-Magyarországon keresett 10 hektáros gyártási helyszínt és Kaposvár mellett Szentgotthárdot is megnézte.

Ahhoz, hogy ez a beruházás hozzánk kerülhessen, nagy utat kellett megtennünk.

Régiónk, megyénk és a városunk régóta ipar- és jövedelem hiányos. Pontosan tudtuk, hogy milyen feltételekre van szükség, tudtuk, hogy szükséges egy gyorsforgalmi út, tudtuk, hogy szükséges az ipari, üzleti környezet, az ipari parkok, és azt is tudtuk, hogy egy befektető és beruházásösztönző kormányzásra van szükség.

2010 előtt ebből a három feltételből egyiket sem kaptuk meg. Három szocialista minisztere is volt városunknak, de egyik sem tett semmilyen lépést.

A mi kormányzásunk alatt készült el a 67-es út, most folyamatosan telnek az ipari parkjaink, Szijjártó Péter Külgazdasági Minisztérium sorra jelenti be az újabbnál újabb beruházásokat.

Köszönöm a kínai befektetők bizalmát, hogy bíznak a Kaposvárban, bíznak az itt élő, itt dolgozó emberek munkájában és szakértelmében, és köszönöm Szijjártó Péter miniszter úr közbenjárását, hogy egy újabb külföldi befektető érkezik a segítségével Kaposvárra.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Brüsszelnek köszönjék szabadon engedésüket az embercsempészek