Bejegyzés kép

Brüsszel megszorításokat kér, azt javasolja, hogy tegyük tönkre gazdaságunkat, az embereket, a családokat és a nyugdíjasokat.

Ezzel szemben mi olyan költségvetést alkotunk 2024-re, amely megvéd mindent, ami fontos a számunkra.

Amit Brüsszelből javasolnak az megszorítás.

Brüsszel azt mondja, ne vegyük el a bankoktól és a nagy cégektől az extraprofitot, a nyugdíjasoknak, a családoknak kelljen kifizetniük a teljes energiaköltséget. Olyasmit kérnek, ami ellen több, mint 13 éve harcolunk és ezt a küzdelmet a magyar emberek elsöprő többségének a támogatásával folytatjuk.

Magyarországnak ki kell állnia a saját érdekei mellett és világossá kell tenni, hogy a költségvetés megalkotása nemzeti hatáskör. Az EU két dolgot kérhet rajtunk számon: a költségvetési hiány és az államadósság mértékét. A 2024-es magyar költségvetésben az államadósság 70 százalék alá megy és a költségvetési hiányt is csökkentjük, úgy, hogy továbbra is megvédjük a munkahelyeket, a nyugdíjak értékét, a családokat is.

2010 előtt, ha baj volt, mindig a családtámogatásokat vették el és a megszorításokat választották, mi azonban más utat járunk, és azt valljuk, hogy háborús időkben olyan költségvetésre van szükség, amely megvédi a magyar családokat.

2010 óta egy nagyon erős családtámogatási rendszert építettünk ki, amelyet minden gazdasági kihívás vagy politikai támadás ellenére fenntartottunk és évről évre bővítettünk. A gazdasági növekedésnek köszönhetően egyre többféle családtámogatást tudtunk bevezetni az elmúlt években és a jövő évet is úgy terveztük, hogy a háború és az azzal járó rendkívüli kiadások ellenére is 3300 milliárd forintot fordítunk a családtámogatásokra és a családi adókedvezményekre. Ez 3,5-szer nagyobb támogatás, mint amennyi 2010-ben volt.

Fenntartjuk a családi adórendszert, a családi adókedvezményeket, jövőre is biztosítjuk a 30 év alatti anyukák, a négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák és a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, továbbra is támogatjuk a családok otthonteremtését, biztosítjuk az iskolás gyerekek ingyenes tankönyvellátását, a gyest, a gyedet, a gyed extrát és a többi gyermeknevelést segítő támogatást.

Háborús időkben is megvédjük a magyar családokat, és bízunk benne, hogy a háború hamarosan véget ér.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Újabb külföldi befektető érkezik Kaposvárra