Bejegyzés kép

A miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra szóvivő a kormányüléseket követően a megszokottól eltérően ma tartotta meg a Kormányinfót, melyen szó esett a mai EP plenáris ülésről, gazdasági adatokról és a negyedik hullámról is.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta az EP-vitáról, hogy

tűrhetetlen, hogy az egész ügyet egy olyan máltai képviselőre bízták, akit bosszúpornóért ítéltek el.

A gyermekvédelmet a legfontosabb ügynek nevezte, így Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjenek be az oktatási intézményekbe, a kormány nem enged – tette hozzá.

Gulyás elmondta: Természetesen Magyarországon mindenkinek a méltóságát tiszteletben tartja. A magyar kormánynak semmi dolga nincs azzal, hogy felnőttként ki miként éli az életét, ha a jogszabályokat betartja.

De a gyermekvédelem állami kötelezettség felelősség. Ezt nem csak a magyar alaptörvény határozza meg, hanem az EU charta is,

amely a 11. szakaszban kimondja, hogy a gyermekek nevelésének feladata elsősorban a szülő kötelezettsége és ez nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

Gulyás szólt arról is, hogy világos álláspontja van a kormánynak, a gyűlöletbeszéd pedig Magyarországgal szemben is tilos. A kormány elkötelezettsége a gyermekvédelem, a magyar alaptörvény és az uniós jog iránt is elkötelezett. Minden tárgyszerű vitára nyitottak, az egész uniós vitát azonban színvonaltalannak nevezte.

Gulyás elmondta, hogy felmerült több helyen is a helyreállítási alappal kapcsolatos ügyek, melyről hetek óta zajlanak a tárgyalások. Közölte, hogy számos álhír terjedt el erről, melyek a bürsszeli lapokban jelentek meg amit átvettek egyes baloldali lapok.

Szó sincs arról, hogy elutasították volna a terveket.”

A tárgyalások folyamatosak, nem került szóba, hogy ezeket fel kellene függeszteni. Hozzátette,hogy az igaz, hogy az elmúlt 2-3 hétben lezárt területeken is előálltak a bizottság részéről követelések.

Korrekt partnerként jártunk el eddig is”

– tette hozzá. Kérdés, hogy a bizottság mennyire tudja függetleníteni magát a brüsszeli kampánytól.

Gulyás elmondta, hogy a járványügyi kérdéseket is megtárgyalta a kormány. Kiemelte, hogy

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Gulyás közölte, hogy a járvány 4. hulláma a delta variáns azokat fogja veszélyeztetni, akik nem oltatták be magukat.

Jó eséllyel lesz negyedik hullám, de minden ma ismert vírusmutációval szemben mindegyik oltóanyag védettséget nyújt”

– tette hozzá. A szakértői vizsgálatok azt mutatják, hogy a brit variáns kétszer gyorsabban terjedt, mint a korona alapváltozata, ennek a mutánsnak pedig a terjedési sebessége négyszeres is lehet.

Bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, hogy

oltási akciót indít, így a háziorvosok személyesen felkeresik azokat a 60 évnél idősebbeket, akiket nem oltottak be még magukat.

Napok óta olyan betegek haltak meg, akik nem voltak beoltva – mondta Gulyás.

A zöld kártya előállítása folyamatos. Mindenkit arra kért, hogyha valaki kiutazik külföldre, az utazást megelőzően tájékozódjon, hogy adott országba milyen feltételekkel lehet utazni.

Az építőanyagok árdrágulásáról – melyre a piaci folyamatok is hozzájárultak – azt mondta, az építőanyagok kivitelére engedélyt kell kérni 2021. október 1-től.

Továbbá azonnali hatállyal bevezetik, hogy

bejelentést követően lehet csak kivinni az országból bizonyos építőanyagi terméket.
Hozzátette, hogy a belföldi fuvarozást is be kell jelenteni.

 

A miniszter elmondta, hogy kiegészítő bányajáradékot vezetnek be bizonyos termékek esetében. A bányászati kitermelési kötelezettség idejét két évről egy évre csökkentik.

 

A gazdasági adatokról elmondta, hogy

ma 4 millió 607 ezer ember dolgozik, és ez ötezerrel több, mint tavaly.

A nyári hónapokban tovább javulhat a helyzet, és foglalkoztatási csúcs is születhet – mondta a miniszter.

Gulyás közölte, hogy a gazdasági növekedésről végleges adatok még nincsenek, de a kormány optimista a második negyedéves növekedést illetően.

Cél, hogy az elmúlt 31 évben soha nem látott gazdasági növekedést sikerüljön elérni.”

– mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, hogy a negyeidk hullám kockázatot jelent ennek. Senki nem tud véglegeset mondani, de jók a várakozások.

A cikk a 888.hu-n olvasható.

https://888.hu/ketharmad/gulyas-gergely-a-gyuloletbeszed-magyarorszaggal-szemben-is-tilos-4324075/

 

Következő
Homoszexuális képviselő állt ki a magyar pedofiltörvény mellett