Bejegyzés kép

Kedden közzétették a kormany.hu-n a koronavírus-járvány utáni életről szóló nemzeti konzultáció részletes eredményeit. A válaszadók 99 százaléka elutasítja a migránsok kötelező elosztását az EU-tagállamok között, és ugyanilyen arányban támogatják, hogy Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók a kontinensen.

A kérdőíveket 1 millió 423 ezren töltötték ki, 83 százalékuk postai úton küldte vissza, 17 százalékuk pedig online vett részt a konzultációban – tartalmazza a közlemény.

 

A válaszadók 96 százalék egyetért azzal, hogy veszélyesebb korszak kezdődött, ezért Magyarországot meg kell erősíteni.

A válaszadók 94 százaléka szerint a lehető leggyorsabban meg kell emelni a minimálbért, 98 százalékuk pedig fontosnak tartja, hogy a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak.

Ugyanakkor 99 százalék szerint el kell érni, hogy Európában Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók.

A konzultálók 95 százaléka támogatja, hogy a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat az átlagbér adószintjéig, 91 százalékuk szerint pedig a hitelmoratóriumot a rászorulók számára meg kell hosszabbítani. A véleményt formálók 98 százaléka nyilatkozott úgy, hogy

Magyarországnak minden vitában ki kell állnia az érdekeiért, 99 százalék pedig egyetért azzal, hogy a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezetromboló tevékenységük árát.

A válaszadók 97 százaléka helyesnek tartja, hogy a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, 98 százalékuk szerint pedig Magyarországnak ellent kell állnia a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának.

A konzultálók 97 százaléka szerint szükség van az egészségügyi vízum előírására, ha valaki járvány sújtotta országból akar beutazni Magyarországra.

Ugyanakkor csaknem minden válaszadó, a konzultálók 99 százaléka utasítja el a migránsok kötelező szétosztását, vagyis csaknem mindenki egyetértett azzal, hogy nem lehet rákényszeríteni a migránsokat egyetlen országra sem.

Továbbá 98 százalék szerint a járvány utáni első két évben járványügyi migránsstopra” van szükség, és 94 százalék támogatja magyar vakcinagyár létrehozását.

„Az eredmények alapján olyan döntések születnek majd, amelyek nagy és érezhető segítséget jelentenek több millió embernek. A kormány ezeket a döntéseket már előkészítette és hamarosan meg is hozza” – fogalmaz a kormany.hu közleménye.

A címlapfotó illusztráció.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/09/14/egyertelmu-nem-a-kotelezo-menekultkvotara-mutatjuk-a-nemzeti-konzultacio-eredmenyeit

Következő
Senki ne szóljon bele abba, hogyan neveljük gyermekeinket!