Bejegyzés kép

A kérelem kitöltése mellett szükséges a fogyasztói szerződés másolatának, egy számlának és egy befizetési bizonylatnak a csatolása. Fontos, hogy a fogyasztói szerződés és a számla az igénylő nevére szóljon. A kormányablakok a kérelmeket befogadják, és 24 órán belül elektronikus úton a Magyar Államkincstárhoz továbbítják.
A háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felfelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét.
Áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók.
A nagycsaládosok gázkedvezményéhez hasonlóan az elektromos gyógyászati segédeszközt használók (pl. mozgássérültek) is áramkedvezményre jogosultak, amelyet a kormányablakban igényelhetnek. A kedvezményre jogosult minden olyan fogyasztó, aki vagy akivel egy háztartásban élő személy napi rendszerességgel használ ilyen segédeszközt.
A kérelem benyújtása során új felhasználási hely esetén igazolni szükséges a szolgáltatásra vonatkozó szerződéses jogviszonyt, vagy ha már történt számlakibocsátás, a kérelem benyújtása előtt kézhez kapott utolsó számla teljesítését. A kedvezményre való jogosultság megállapítására irányuló kérelem a kedvezményes év folyamán bármikor benyújtható.
A cikk a sonline.hu-n olvasható.

https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2022/09/gazartamogatast-is-lehet-kerni-a-kormanyablakokban

Következő
A magyar gázellátás továbbra is stabil, tározóink kapacitása kiemelkedő