Bejegyzés kép

A mosdósi kórház felújításáért lobbizott idei utolsó parlamenti felszólalásában Gelencsér Attila. Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője a beruházás fontosságra hívta fel a figyelmet.

A kórház 1892-től, – amikor Pallavicini őrgróf megépíttette – óriási utat járt be. Felnőtt tüdő-, később szívbetegeket fogadott és szanatóriumként is működött. A krónikus tüdőbetegségben szenvedő gyermekek általános iskolai oktatása gyógyúszással együtt az országban egyedül Mosdóson volt.

A felnőttosztályok elsősorban Somogy megyéből vették fel a betegeket, és idősek otthonát is kialakítottak a kastély épületében.

Az intézmény 2002. július 1-től a Magyarországi Református Egyház kezelésébe került, majd 2007. január 1-én a Kaposi Mór Megyei Kórházba integrálódott.

A mosdósi telephelyen jelenleg 7 osztályon, összesen 226 ágyon történik fekvőbeteg ellátás. Az orvosok és az ápolók szakértelme, elhivatottsága sem pótolja azonban az ingatlanok állapotának elmaradottságát.
Gelencsér Attila azért lobbizik, hogy a fejlesztések révén a gyógyítás, a rehabilitáció és szociális ellátás is korszerűbbé váljon, egy modern, 21. századi intézmény várja a gyógyulni vágyókat és a szociális ellátásra szoruló idős embereket Mosdóson.

– Szívügyem a beruházás, amely több mint 300 ezer embert, Somogy megye egész lakosságát érintené – mondta az országgyűlési képviselő.

Gelencsér Attila parlamenti felszólalása itt megtekinthető:

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2020/12/30/gelencser-attila-szivugyem-mosdosi-korhaz.html

Következő
Újabb koronavírus elleni vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra