Bejegyzés kép

Napirend előtti felszólalást tartott kedden az Országgyűlésben Gelencsér Attila. Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője választókerülete újraindításáról és Kaposvár újraiparosításáról is szólt.

 

– A Rheinmetall hadiipari gyár már jelezte is igényét egy tízhektáros területre, későbbi terveik szerint pedig újabb tíz hektáron szeretnének terjeszkedni. Májusban adtuk át a Kometa 99 Zrt. 1,4 milliárd forintból épült melléktermék-feldolgozó üzemét a városban. Ezzel a társaságnál 870 ember munkahelye válik biztossá. Büszkék vagyunk a Magyar Cukor Manufaktúrára, hiszen egy piacvezető cég, amely olyan termékeket állít elő, melyek a világ számos országában megjelennek a polcokon. Hétfőn pedig arról számoltunk be, hogy a Şişecam, Törökország egyik legnagyobb múltú ipari cégcsoportja zöldmezős beruházásként Kaposváron építi meg a vállalat első európai üveg csomagolóanyag üzemét. 2022-ben a kormánynak több mint 7 ezer milliárd forint áll majd a rendelkezésére, és azt szeretnék, hogy Kaposvárra ebből több tíz milliárd forintnyi összeg kerüljön, mert a legnagyobb cél az, hogy az ipari infrastuktúra fejlesztésével idevonzzuk a befektetőket – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki a helyi idegenforgalomról is beszélt: a járványt megelőzően dinamikusan növekedett, és 2019-re meghaladta a 150 ezret a Kaposváron és a Zselicben eltöltött vendégéjszakák száma. A helyi turizmus számos család megélhetését biztosítja, és új munkahelyeket is teremthet. Célunk nem lehet kevesebb annál, hogy Kaposvár és a Zselic legyen a Balaton és a Dráva közötti területen kialakuló turisztikai tengely vezető desztinációja – mondta Gelencsér Attila.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában elmondta, hogy a jövő évi költségvetés az újraindítás költségvetése lesz, melyben a munkahelyek megőrzése és újak teremtése kiemelt szerepet kap.

– A kormány, ahogy eddig, úgy a jövőben is támogatja a kaposvári beruházásokat és fejlesztéseket – mondta Tállai András.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2021/06/08/gelencser-attila-tobb-tiz-milliard-forintot-szeretnenk-jovore-kaposvarra-hozni.html

Következő
Kaposváron stagnáló a koronavírus koncentrációja a szennyvízben