Bejegyzés kép
Február 1-jétől hat termék árát rögzítettük a tavaly október 15-i szinten. A kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a múlt év október 15-én állt, és ennek minden üzletben meg kell történnie – mondta Gelencsér Attila a Rádió Mostnak adott interjújában.

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője ennek okáról is beszélt:
– Mindezt azért tesszük, mert továbbra is támogatjuk a családokat, kiállunk a rezsicsökkentés mellett, és megvédjük azt. Ezért vezetettük be a benzinárstopot, fagyasztottuk be a jelzáloghitelek kamatait.

– Január elejével csökkent a munkáltatók közterhe is. A változtatás évi hatszázmilliárd forintot hagy a gazdaságban azért, hogy a vállalkozások könnyebben kigazdálkodhassák a megemelt minimálbért – mondta az országgyűlési képviselő, aki a januári béremelésekről is szólt.

– Idén húszszázalékos emelés után bruttó kétszázezer forint lett a legkisebb kereset összege. Béremeléssel indult az év az ápolóknak, az orvosoknak, a rendőröknek, a katonáknak, a pedagógusoknak, a szociális és kulturális dolgozóknak. A szociális szférában 2010-ben 137 ezer Ft volt a bruttó átlagkereset, 2022-ben 306 ezer Ft.

– Kaposváron több mint 1900 főt érint a katonák, a katasztrófavédők, a rendőrök és a büntetés-végrehajtók béremelése. A hat havi fegyverpénz mértéke pedig a beosztástól és rendfokozattól függően 1 és 3 millió forint között mozog.

– A következő hónapban emellett megkezdődik a családi adó-visszatérítés kifizetése. Bevezettük a fiatalok szja-mentességét is. A 2020-as bevallási adatok alapján több mint 2600 kaposvári fiatalt érint az adókedvezmény.

Már utalják és kézbesítik az első idei, öt százalékkal emelt nyugdíjat. Az országgyűlési képviselő erről helyi adatokat is közölt.
– Az emelés egy átlagnyugdíjnál havi 7800 forint többletet jelent és 18 ezer nyugdíjast érint Kaposváron és a Zselicben.

– A múlt évet 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal zártuk. Februárban pedig visszaadjuk a nyugdíjasoknak a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat.

– A baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje eltörölné a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést is, ráadásul, embertelen módon az idősek halálától reméli, hogy hatalomra jusson.

A Covid-járvány miatt óriási figyelem kíséri az egészségügyet, Gelencsér Attila elmondta, hogy orvosok bére megtöbbszöröződött, az ápolók bére pedig jelentős mértékben emelkedett.
– Somogyban 982 aktív orvos praktizál jelenleg, és míg 2010-ben 129 500 Ft volt egy kezdő orvos fizetése, 2022-ben 619 000 Ft. Emellett országszerte megújulnak a kórházak, szakrendelők, mentőállomások, háziorvosi rendelők és megújult a kaposvári szülészet is.

– A baloldal azonban újra csődbe vinné az egészségügyet. Miniszterelnök-jelöltjük világossá tette, hogy szerinte az egészségügy üzlet, az ingyenes egészségügyi ellátás viszont illúzió. Azt is kijelentette, hogy drasztikusan magánosítani akarja az egészségügyet, támogatja a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is, a vidéki kórházakat vagy azok egyes osztályait pedig egyszerűen bezárná.

Következő
Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak