Bejegyzés kép
Új kaposvári ipari park nyitásához kérte a héten az Országgyűlés támogatását Gelencsér Attila. Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője a Rádió Most Összhang című műsorában parlamenti felszólalásáról elmondta, hogy Kaposvár befektetőbarát város, melyet az R67-es út megépülése még vonzóbbá tett.

– Az iparterületekre és az ipari parkokra túlkereslet van Kaposáron, ezért az elkészülő M9-es és R67-es kereszteződésében egy 170 hektáros területen újabb ipari parkot nyitnánk, amely rövid-, közép- és hosszú távon is kiváló terület lesz a befektetőknek. A Rheinmetall hadiipari gyár 10 hektárra már jelezte igényét, és újabb 10 hektárt is szeretne. A tapasztalatok szerint ilyenkor beszállítók is jelentkeznek, így gyorsan betelik az első 40 hektár. Több ipar egyenlő több munkahely és magasabb bérek. Ehhez kértem Kaposvár számára az Országgyűlés támogatását – mondta Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője.

Gelencsér Attila a külgazdasági és külügyminiszter kaposvári látogatásáról is beszélt. Szijjártó Péter a Magyar Cukor Manufaktúra Zrt-nek támogatást adott át, a Kometa 99 Zrt.-nél pedig üzemcsarnokot avatott.

– A külső és a belső ellenzéki nyomás ellenére a szociális alapú válságkezelés helyett beruházás alapú válságkezelést végzünk, vagyis a munkahelyeiket, illetve azt támogatjuk, ha a vállalkozások fejlesztéseket vállalnak. Ezekre jó példa az a két kaposvári cég, ahol a külügyminiszter úr járt – fogalmazott Gelencsér Attilla, aki a bértámogatásokról is szót ejtett.

– A kormányhivatalok a napokban előlegként utalták el a májusi bértámogatásokat, a programban így már összesen több mint 84 milliárd forintot fizettek ki idén. Eddig mintegy 30 ezer, a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozás kapott segítséget 176 ezer munkavállalója megtartásához. Elsősorban a turizmus-vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedő vállalkozások igényelhetnek állami hozzájárulást a munkahelyek megőrzéséhez május végéig-mondta az országgyűlési képviselő.

A beszélgetésben a Magyar falu program legújabb pályázati lehetőségeiről is szó volt.

– Több új kiírás is van, így a falu vagy tanyagondnoki szolgáltatást működtető vagy új szolgáltatás indítását vállaló települések új gépjárművek beszerzésére igényelhetnek támogatást. Egy pályázó esetében a maximálisan elnyerhető összeg 15 millió forint. Lehet pályázni belterületi közterületek karbantartásához, zöldterületek, emlékhelyek gondozásához szükséges új kommunális eszközök, munkagépek beszerzésére. Anyagtámogatás is igényelhető a települések járdáinak építéséhez, felújításához. Orvosi eszközök beszerzésére is lehet pályázni rendelőnként 2 millió forint az elnyerhető legmagasabb támogatási összeg – összegezte a pályázati lehetőségeket Gelencsér Attila.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hangtar/osszhang/gelencser-tobb-ipar-egyenlo-tobb-munkahely-es-magasabb-berek.html

Következő
Orbán Viktor: Nem kell többet maszkot viselni az utcán