Bejegyzés kép

Parlamenti jegyzői szolgálat teljesítése közben végig hallgattam a koronavírus-elleni védekezésről szóló törvény vitáját. Ebből nyilvánvalóan kiderült számomra, hogy az ellenzék, – hasonlóan az első hullám idején tanúsított magatartásához- nem fogja szavazatával támogatni a védekezést.

A baloldal semmit sem változott: ha rajtuk múlik, február 22-én éjféltől megszűnik az ágazati bértámogatás, a hitelmoratórium, az adó- és járulékcsökkentés, a bérleti díj-elengedés, a háziorvosok béremelése, az otthonfelújítási támogatás.

Ott folytatják, ahol abbahagyták: nem támogatják a járvány elleni védekezést és bizonytalanságot keltenek az oltásokkal kapcsolatban.

A magyar orvosok, ápolók és betegek, ha valamitől rettegnek, az éppen az, hogy a baloldal újra kezébe veszi az egészségügyet, hiszen kormányzásuk alatt bezártak kórházakat, elbocsátottak 6 ezer dolgozót, felszámoltak 16 ezer ágyat, a béreket pedig csökkentették. Ezzel szemben a jelenlegi kormány soha nem látott mértékű orvosi béremelést vezett be Magyarországon.

A baloldal egyszer már megbukott válságkezelésből, és ha most ők kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot. Az Orbán-kormány azonban eredményesen védte meg a munkahelyeket, tavasszal pedig már a gazdaság újraindítása lesz a legfontosabb feladat. Ennek érdekében a többi között az új építésű lakások áfájának 5 százalékra csökkentettük, visszaépítettük a 13. havi nyugdíjat.

A baloldal korábban válságkezelés címén megsarcolta a családokat, a vállalkozókat és elviselhetetlen terheket rótt a dolgozó emberekre. Az ellenzék csak megszorításokban, adóemelésekben és az ország eladósításában tud gondolkodni.

Az Orbán- kormánynak van tapasztalata a válságkezelést illetően, mert a baloldal káros kormányzása következtében 2010-ben a csőd széléről kellett visszahozni Magyarországot.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
ELINDULT AZ ÚJRAINDÍTÁSRÓL SZÓLÓ KONZULTÁCIÓ