Bejegyzés kép

A világcsúcstartó és toronymagas esélyes Milák kétséget sem hagyott afelől, hogy ez az ő felségterülete, 1:52.22 perces ideje több mint két és fél másodperccel jobb, mint a második brazil Leonardo de Deusé. Kenderesi 1:55.17 perccel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe.

 

A finálét közép-európai idő szerint szerdán 3.49-kor rendezik.

Kenderesi Tamás: Nehéz volt ez a reggel, nem aludtam túl jól

Kenderesi 1:55.17 perccel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe úgy, hogy a táv háromnegyedénél még nyolcadikként fordult, azonban parádés hajrájával másodikként csapott a célba a futamában.

Időben egy másodperccel jobbat akartam. Tudok is ennél jobbat, ha nem négy órát alszom” – fogalmazott a 24 esztendős pécsi úszó, aki egyetlen századdal volt gyorsabb, mint hétfőn. „Napközben most biztos alszom két-három órát, hogy utolérjem magamat. A szerdai fináléban is hasonló taktikával fogok úszni, mert ez megy a legjobban. Nagyon szeretnék jobbat úszni az 1:53.42-es egyéni csúcsomnál”.

 

Milák Kristóf: Rosszabb időre számítottam, de valahogy elúszkáltam…

A rajtkőre állva örültem, hogy itt vagyok, ezért mosolyogtam a start előtt. Pedig ma nem keltem jól, és az utolsó ötven nem is esett jól. Bár eleinte hasonló időt szerettem volna, mint az előfutamban, de végül azért választottam nagyobb tempót, hogy jobban érezzem azt az iramot, amit döntőben szeretnék úszni” – mondta Budapesti Honvéd SE 21 éves versenyzője.

 

Rezgett a léc, de Hosszú Katinka is továbbjutott

A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a 200 méter vegyes szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből.

A világcsúcstartó Hosszú futamában 2:10.22 perccel csak az ötödik helyen csapott célba, azaz 52 századdal lassabbnak bizonyult, mint egy nappal korábban az előfutamban. Ennek ellenére biztosította helyét a fináléban, mivel a másik futamból mindössze ketten előzték meg.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki 400 méter vegyesen ötödik lett, a továbbjutás ellenére nem ment végig a vegyeszóna kanyargós útvonalán, kibújt a kordonok közül, levágta az utat, majd dühösen és csalódottan összepakolta a holmijait és távozott.

A döntőt közép-európai idő szerint szerdán 4.45-kor rendezik.

A címlapfotó illusztráció.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/cikk/2021/07/27/hosszu-kenderesi-es-milak-is-a-dontoert-uszik-itt-nezheti-eloben-a-magyar-uszok-olimpiai-szerepleset

Következő
Nekünk az olimpiai arany, és nem a Pride az érték