Bejegyzés kép

Verekedő tüntetők, zászlót égető, gyújtogató emberek fotói járják be a világsajtót. A hét eleje óta Európában is érezhető az izraeli-palesztin konfliktus.

Ugye milyen jó, hogy ezt a brutalitást, eszement gyűlöletet és agresszivitást a kanapénkon, békében ülve nézhetjük, tudva, hogy nálunk ilyen biztosan nem fordul elő?

Ugye milyen jó, hogy mi kaposváriak, zavartalanul, békességben sétálhatunk gyönyörű városunkban, anélkül, hogy ránk támadnának, vagy dühös tüntetőkbe ütköznénk?

Nincs mindenhol ez sajnos így.

Európa több nagyvárosban tartottak tüntetéseket az izraeli-palesztin konfliktus miatt.

Németországban zsinagógákat támadtak meg, izraeli zászlót égettek, zsidó embereket és intézményeket fenyegetnek arab csoportok.

Párizsban könnygázzal és vízágyúval oszlatta a rendőrség a tiltakozókat.

Az izraeli-palesztin rakétaháború tehát begyűrűzött Európába, ezért rendkívüli tanácskozást hívtak össze az EU-tagállamok külügyminiszterei.

Remélem, hogy a harci cselekmények hamarosan véget érnek, Európa pedig közösen lép fel mindazon tüntetések ügyében, amelyeken gyűlöletet és antiszemitizmust terjesztenek.

Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy Magyarország és benne Kaposvár jó és biztonságos hely. Bárki bármivel vádaskodik Nyugatról, itt minden vallás képviselői békében, nyugalomban élhetnek. A békénél pedig nincs fontosabb.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Ma szavaz az Országgyűlés a koronavírus-törvény meghosszabbításáról