Bejegyzés kép

A tervezettnél négy hónappal korábban készült el a 67-es számú főút Kaposfüredet elkerülő szakasza. A több mint 3 kilométer hosszú, kétszer kétsávos utat hétfőn adták át. A járművezetők az esemény után néhány órával már ki is próbálhatták a csaknem 8 milliárd forintból épült utat.

Másfél évvel ezelőtt kezdték el kétszer kétsávosra építeni a Kaposfüredet elkerülő utat. Az építkezés szimmetrikus pályabővítéssel történt. Ez azt jelenti, hogy nem párhuzamosan építettek kettő sávot, hanem a meglévő út mellé jobb és bal oldalról is kialakítottak egyet-egyet. Aki el szeretett volna jutni a 67-es út már meglévő szakaszára, annak Kaposfüreden keresztül kellett mennie. A helyiek nem örültek a megnövekedett forgalomnak, emiatt több intézkedés is született, hogy lassítsák az arra közlekedőket.

Hétfőtől azonban fellélegezhetnek a fürediek, mert elkészült az új, valamivel több mint 3 kilométeres elkerülő szakasz. Gelencsér Attila, Kaposvár és térségének országgyűlési képviselője az átadó ünnepségen elmondta: nemcsak a kaposfürediek, hanem a térség miatt is nagyon fontos a 67-es út.

Lehet, hogy egy kép erről: természet és út

– Ez egyfajta köldökzsinórként szolgál a nagyvilág és a városunk között – hangsúlyozta a politikus. – Itt  sokak részéről volt akarat azért, hogy ezt az útszakaszt megcsináljuk. A települések fejlesztésének tervezési folyamatában az első lépésnek kell lennie a megfelelő útnak és az infrastruktúrának. Ezek nélkül nem is lehet és nincs is miről beszélni – tette hozzá Gelencsér Attila.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az eseményen elmondta: miután 2017-ben aláírták a Kaposvárt érintő nagyívű beruházási programot – amelynek része volt a 67-es út fejlesztése is – egyik pillanatról a másikra megélénkült a befektetői érdeklődés a városban.

– Az egyik ipari parkunk már be is telt, azonban a 67-es út mellett nyílik az új, 160 hektáron – hangsúlyozta a polgármester. Az átadón elhangzott, jól haladnak a munkálatok az autóút északi, Látrány környéki szakaszán is. Ezért várhatóan egy éven belül Kaposvártól egészen az M7-es autópálya felhajtójáig kétszer két sávon lehet majd haladni.

Korlátozás nélkül lehet haladni az úton

A másfél évnyi építkezés alatt a munkagépek 132 ezer köbméternyi földet mozgattak meg. Az elkerülő szakasz 7400 köbméter alapréteget kapott és 9800 köbméternyi aszfaltréteggel borították le. A beruházás részeként egy különszintű csomópontot (hidat) is építettek, ahol a gyalogosok és a kerékpárosok tudnak közlekedni. Pántya József útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója az esemény elmondta: a kaposfüredi Állomás utcánál lévő csomópont le- és felhajtási lehetőséget is biztosít azoknak, akik Kaposvár irányából, illetve a megye székhely felé közlekednek. Pántya József hozzátette: most már korlátozás nélkül lehet használni az utat, azonban a következő hónapokban kisebb munkákat még el kell végezni.
A cikk a sonline.hu-n olvasható.

https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2022/12/korlatozas-nelkul-hazsnalhatjuk-a-67-es-uj-furedi-szakaszat-is

Következő
Ajándék fának jóleső a melege: jókor jött a tüzelő Szerdahelyre