Bejegyzés kép

Már több infektológustól, orvostól és járványügyi szakértőtől is hallhattuk, hogy a járványból az egyetlen kiút a vakcina. Csak az oltásokkal védhetjük meg magunkat és családtagjainkat a koronavírus-fertőzés súlyos megbetegedésétől. Hogy hogyan, azt a Magyar Tudományos akadémia (MTA) által készített animáció mutatja be.

A múlt héten Magyarország új mérföldkőhöz érkezett az átoltottság terén, hiszen hazánkban már több mint 1,5 millió magyar kapta meg a vakcinát. Ez azért számít fontos mérföldkőnek, mert Orbán Viktor miniszterelnök szerint,

 

ha az átoltottság hazánkban eléri a 2,5 milliót, akkor el lehet kezdeni az ország újraindítását.

Jelenleg Magyarországon öt engedélyezett vakcina van forgalomban, a különböző vakcinák működése eltérő alapelvekre épül, azonban az általuk kiváltott immunreakció, mely felkészíti a szervezetet a későbbi vírusfertőzés elleni védekezésre, megegyezik.

Ennek az immunválasznak a kialakulását és későbbi hatását mutatja be a Magyar Tudományos Akadémia által elkészített animáció,

amely Erdei Anna, az MTA főtitkárhelyettese, az ELTE TTK immunológus egyetemi tanára irányításával készült.

A videóból megtudhatjuk, hogyan véd meg bennünket a koronavírus elleni vakcina.

A Magyarországra érkezett, és itt engedélyezett vakcinákról még többet megtudhat a Minden, amit a Magyarországra érkezett vakcinaszállítmányokról tudni kell című korábbi cikkünkből.

Címlapfotó: Youtube.com

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/koronavirus/cikk/2021/03/22/latvanyos-animacio-mutatja-be-a-koronavirus-elleni-vakcina-mukodeset

Következő
Rekordot döntött az új vírusfertőzöttek száma hazánkban