Bejegyzés kép

A kormány tovább dolgozik az egyszülős családok terheinek enyhítése érdekében – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap a Facebook oldalán.

Novák Katalin az egyszülős családok világnapjára időzített videóüzenetében emlékeztetett: a magyar kormány félmilliárd forinttal segítette az egyedülálló szülők életvitelét segítő egyszülős központok létrehozását.

 

Az igazságügyi tárcával közösen azon dolgoznak, hogy a jövőben hatékonyabb legyen az egyedülálló szülők számára a tartásdíj megállapítása és behajtása is – tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, hogy

az egyszülős családokat is megilleti a legtöbb, családoknak járó adókedvezmény és otthonteremtési támogatás.

Ugyanakkor a magasabb összegű családi pótlék mellett az egyszülős családok gyermekei, a nagycsaládosokhoz hasonlóan előnyt élveznek a bölcsődei felvételnél.

Ugyancsak elérhető számukra a családvédelmi akcióterv legtöbb eleme: élhetnek a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok), a falusi csok-kal, illetve a csok-hoz kapcsolódó kölcsönnel is.

Élvezik az illetékmentességet, a teljes áfa-mentességet, új építésű ingatlan vásárlása, illetve új ingatlan építése esetén az ötmillió forintos áfa-visszaigénylés lehetőségét és az otthonfelújítási kölcsönt is – sorolta.

Továbbá édesanyaként négy gyermek vállalása esetén élethosszig tartó személyi-jövedelemadó mentességet élveznek

– fűzte hozzá.

Szólt arról is, hogy az egyszülős központokban az egyedülállók segítséget kapnak a  gyermekneveléshez.

Ügyeik intézése idejére gyermekfelügyeletet vehetnek igénybe, álláskeresés esetén a munkatársak segítenek az önéletrajz megfogalmazásában, illetve jogi tanácsadás is igényelhető.

A központok napközis táborok szervezésével is segítik a gyermekek vakációjának tartalmas eltöltését – mondta Novák Katalin.

A cikk a hiradó.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2021/03/21/novak-katalin-az-egyszulos-csaladoknak-is-jar-a-segitseg

Következő
Látványos animáció mutatja be a koronavírus elleni vakcina működését