Bejegyzés kép
Mennyien érkeztek a nyitásra? Milyen új higiéniai szabályok léptek életbe? Mikor nyit a strand? Ezekre keresték a választ a Rádió Most műsorvezetői.

Hallgassa meg a Rádió Most Naprakész című műsorának részletét, amelyben Szabi és Dávid a Kaposvári Virágfürdő intézményvezetőjét faggatta a fürdő újranyitásával kapcsolatban.

A jelenlegi jogszabályok értelmében védettségi igazolványhoz kötött az intézmény használata.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy 4 millió beoltott állampolgár után az állam lehetőséget biztosított a fürdők újranyitására.

Természetesen ez alól a Virágfürdő sem volt kivétel, viszont komoly szabályrendszer kidolgozása és technikai változások bevezetése volt indokolt, hogy a vendégek biztonságosan igénybe vehessék a szolgáltatásokat.

Nagyon nagy felelősség van rajtunk. A biztonsági intézkedés nem annyiból áll, hogy a vendégeink felmutatják a védettséget igazoló kártyájukat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szabályait követve óránként, kétóránként végzünk fertőtlenítést a fürdő egész területén.

– mondta el a a reggeli Naprakészben a Kaposvári Virágfürdő intézményvezetője, Löffler Zita.

Az intézmény látogatásának feltételei egyébként a következők:

  • 18 év felett védettségi igazolvány (plasztikkártya) és személyi igazolvány felmutatása
  • 18 év alatt a kiskorúság igazolása érdekében a személyi igazolvány vagy a diákigazolvány felmutatása (14 év alatt felnőtt kísérő is szükséges)

Az intézményvezetőtől megtudtunk, hogy a fürdő területén a koronavírus ellen védett személyek maszk viselésére nem kötelesek!

Május 8-án egyébként megnyitotta kapuit a fürdő élmény részlege is, így újra használható a szaunavilág, a gyógyfürdő és a 25-ös medence is. A vendégek lassan de biztosan merészkednek vissza az intézménybe.

Első körben főként a törzsvendégeink rohamoztak meg minket, de örömmel tapasztaljuk, hogy napról napra több kaposvári veszi igénybe szolgáltatásainkat.

– tette hozzá az intézményvezető.

Horváth Szabi, a Rádió Most műsorvezetője egy kulcsfontosságú kérdést is feltett a reggel során:

MIKOR NYIT A STRAND?

június második hétvégéjére tervezzük a nyitást, de természetesen ezt kismillió tényező befolyásolhatja, bízunk benne, hogy a járványügyi adatok lehetőséget biztosítanak erre.

– válaszolta Löffler Zita intézményvezető a reggeli műsorban.

További információkat a fürdő honlapján és a Facebook-oldalukon lehet találni, ahol a a változásokat is folyamatosan közlik majd.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hangtar/naprakesz/loffler-zita-eledezik-a-viragfurdo-egyre-tobb-vendeg-ter-vissza-kikapcsolodni.html

Következő
Már három vakcinára lehet időpontot foglalni