Bejegyzés kép

Az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások betiltása a biztonságot, azok esetleges engedélyezése – ahogy a baloldal szorgalmazza – pedig a veszélyt jelenti.

Amióta háború zajlik Ukrajnában, itthon folyamatosan vita tárgya az, hogy milyen álláspontot képviseljünk Magyarország békéjének, biztonságának megőrzése érdekében.

Világos döntéseket hoztunk: nem küldünk sem katonát, sem fegyvert, és nem engedjünk azt sem, hogy rajtunk keresztül szállítsanak halált okozó fegyvereket Ukrajnába.

A baloldal ezzel ellentétes álláspontot képvisel. Ők küldenének fegyvert, sőt akár katonákat is, a fegyverszállítmányok áthaladásának tilalmát pedig egyenesen árulásnak nevezték.

Az oroszok támadást intéztek egy Lengyelországtól alig húsz kilométerre fekvő támaszpont ellen, ahol szakértők szerint külföldről érkezett fegyverszállítmányokat tároltak.  Ha nem tiltottuk volna be a fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon, akkor azok átadására a magyar-ukrán határon került volna sor, az pedig ehhez hasonló támadás veszélyét okozta volna Kárpátalja területén, a magyar-ukrán határ közelében. Épeszű ember nem akarhatja ezt!

Mi világosan döntöttünk és ki is tartunk a döntésünk mellett: Magyarország nem sodródhat bele a háborúba!

Márki-Zay Péter már tagadja, hogy a baloldal katonákat és fegyvereket küldene az ukrajnai háborúba, holott korábbi nyilatkozatai éppen erről szóltak.

Nem először fordul elő, hogy Márki-Zay Péter a saját szavait cáfolja meg és megpróbálja letagadni, amit korábban mondott.

A tények ugyanakkor mást mutatnak. A háború kezdetén többször is kijelentette, hogy katonákat és fegyvereket is küldenének a háborúba. Márki-Zay Péter egy német lapnak arról is nyilatkozott, hogy Magyarországnak olyan szankciókat is támogatnia kellene, amelyek károsak gazdaságilag az ország számára, azaz a magyar emberekkel fizettetné meg a háború árát.

A baloldal felelőtlen és veszélyes javaslataival bizony belesodorná a háborúba az országot.

Ezzel szemben mi továbbra is azon dolgozunk, hogy Magyarország maradjon ki ebből a háborúból, és ezzel megőrizzük az ország békéjét és biztonságát.

 

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Orbán Viktor: Aki a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz