Bejegyzés kép

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK IS AZ ÁLLATVÉDELMI KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉRE BUZDÍT

– Egy hét alatt már több mint százezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét – jelentette be a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Ovádi Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arra kért mindenkit, hogy mondja el véleményét az állatvédelemről szóló online párbeszédben. A miniszteri biztos hangsúlyozta:

hallassuk a hangunkat, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk az állatvédelem mellett, hiszen közös ügyünk.

Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök is az állatvédelmi kérdőív kitöltésére buzdította követőit. A kormányfő videóüzenetében úgy fogalmazott:

– Nálunk a kutya sohasem csak egy állat volt, hanem a család része is. Az állattartás azonban felelősség is. Ezért párbeszédet indítottunk, hogy mindenki elmondhassa a véleményét az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az állatvédelem közös ügyünk, ezért a szükséges és jó döntések meghozatalához mindenki véleményére szükség van.

A kormány 13 fontos kérdést vitat meg az állatvédelem ügyében

A néhány perc alatt kitölthető internetes kezdeményezésben

a magyarok többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról és az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről is kifejthetik a véleményüket.

Ezek a témák egyaránt érintik a társállatok és a gazdasági haszonállatok helyzetét is.

A kérdőív IDE kattintva érhető el.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A cikk a magyarnemzet.hu-n olvasható.

https://magyarnemzet.hu/belfold/mar-tobb-mint-szazezren-toltottek-ki-az-allatvedelmi-kerdoivet-9374048/

Következő
Minden, amit a védettségi igazolványról tudni kell