Bejegyzés kép

Hetek óta azzal riogat a baloldal, hogy drasztikusan emelkednek majd az üzemanyagárak, akár ezer forint fölött is lehet a benzin és a gázolaj ára, s mindennek természetesen Orbán Viktor az oka.

A hamis híreket a baloldali elemzők is megerősítik, a tények azonban mindenkivel szembe jönnek. A valóság az, hogy a következő hónapokban nem várható jelentős üzemanyagár-változás, 550 és 600 forint között mozoghat a benzin ára, sőt az elmúlt hetekben jelentősen csökkent is az.

A 95-ös benzin ára 570 forint lett, míg a gázolajé nagyjából 550 forintra mérséklődött literenként.

S bár a Brent olaj hordónkénti árának csökkenése megállt, a forint tovább erősödhet a dollárral szemben, ami újabb árcsökkenést eredményezhet.

Erről persze mélyen hallgat az ellenzék, a legutóbbi árcsökkenéskor sem szóltak egy árva szót sem.

Tény, hogy az olaj ára nagyon kiszolgáltatott rögtön megérzi, ha bármi történik a nemzetközi piacon, a geopolitikában, a háborúról nem is beszélve.

Mindezek ellenére azonban a fogyasztók további üzemanyagár-csökkenésre számíthatnak, így, ha összehasonlítjuk a hazai árakat a szomszédos országok üzemanyagáraival, akkor azt látjuk, hogy Ausztriában és Szlovákiában is nagyjából azonos áron – vagy itthon még valamivel olcsóbban is – lehet tankolni, s így a benzinturizmus is kezd megszűnni.

Nyugat-Európában, Németországban, Franciaországban, Hollandiában pedig nagyjából 100-150 forinttal lehet drágább az üzemanyag.

Jó irányba haladunk tehát, még ha az ellenzék a szokáshoz híven ennek nem is örül, régóta tudjuk már, nekik annál jobb, az országnak minél rosszabb. Ilyen gyalázatos ellenzéke egyetlen országnak sincs Európában. Szégyen, amit művelnek.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
A dollárbaloldal az EU-s források visszatartásán dolgozik