Bejegyzés kép

November 28-tól egészen december 13-ig bárki ajándékozhat a Kossuth téren.

Immár hetedik alkalommal nyílt meg az Adománykuckó Kaposvár szívében, a Kossuth téren. Az adventi adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet és Kaposvár Város Önkormányzata hozza létre minden évben, azért, hogy a legrászorultabb gyerekeknek is jusson ajándék a fa alá.

IDÉN NOVEMBER 28-ÁTÓL DECEMBER 13-IG, DÉLUTÁN 2 ÓRÁTÓL 6 ÓRÁIG LEHET AJÁNDÉKOKAT VINNI AZ ADOMÁNYHÁZBA, ELSŐSORBAN GYERMEKEK SZÁMÁRA.

Az adománykuckóba elsősorban játékokat, édességeket, kreatív eszközöket, meleg ruhákat, kis kesztyűket, sálakat várnak.

Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője lapunk kérdésére elmondta, idén a megemelkedett élelmiszerárak és az elszálló rezsiárak miatt megnövekedett a segélykérők száma is, eddig már több mint 80 ezer kérés futott be a segélyszervezet központjába.

„Ezért idén előbb kezdtük az adománygyűjtést is, hogy még több családnak tudjunk segítséget nyújtani karácsony előtt” – mondta a vezető.

AZ ADOMÁNYGYŰJTÉS ELSŐ NAPJÁN A KAPOSVÁRI ÖNKORMÁNYZAT FIDESZES KÉPVISELŐI, ILLETVE A POLGÁRMESTER ÉS AZ ALPOLGÁRMESTEREK IS ÁTADTÁK A BECSOMAGOLT AJÁNDÉKOKAT AZ AJÁNDÉKKUCKÓ MUNKATÁRSAINAK.

Kárpáti Tímea önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, egy 5-6 éves kisfiúnak állított össze ajándékcsomagot, kisautó, kismackó is van benne, a többi pedig fejlesztőjáték, mesekönyv, színezőkönyv és színes ceruzák.

Alapvetően olyan beállítottságú ember vagyok, aki szeret adni, és az emberek többsége szintén ilyen. Az adni öröm érzés kimondottan decemberben, az advent idején sokakban felerősödik. Ha nekem van olyan alig használt mesekönyvem, fejlesztőjátékom, vagy akár megengedhetem magamnak hogy vásároljak, akkor nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ezt odaadhatom, és el tudom képzelni a kisgyerek arcán a mosolyt, amikor kibontja a csomagot

– mondta az önkormányzati képviselő.

Mindazok, akik ajándékoznak, idén is egy mézeskalács szívet kapnak cserébe.

Következő
Katarban már nem fontosak az elvek a németeknek