Bejegyzés kép

A brüsszeli bürokrácia évek óta folytat Magyarországgal szemben egy politikai hidegháborút, állandóan vaskos, a valóságtól fényévnyi távolságra lévő állítások megfogalmazásával. Mindenféle fake news-információkra építve vádolnak minket azzal, hogy Magyarországon milyen nagy baj van a jogállamisággal.

Mi azonban korábban, most és a jövőben is visszautasítjuk ezeket a minden alapot nélkülöző, a politikai nyomásgyakorlást szolgáló vádakat, de készek vagyunk az észszerű, konstruktív egyeztetésekre az Európai Bizottsággal.

A kialakult viták rendezése érekében 17 vállalást tettünk és ezeket  maradéktalanul és határidőre teljesítettük.

A bizottság  pedig ezek után ahelyett, hogy közvetlenül tájékoztatta volna a magyar kormányt a kialakulófélben lévő álláspontjáról, félhivatalos sajtószivárogtatáson keresztül üzente meg, milyen álláspont is körvonalazódik a brüsszeli bürokrácia fejében.

Hiába folytat Magyarország konstruktív párbeszédet az Európai Bizottsággal, a brüsszeli bürokrácia visszaél hatalmával. Az hogy a bizottság a 17 vállalás teljesítése közben további elvárásokat fogalmazott meg Magyarországgal szemben, letagadhatatlan bizonyítéka, hogy az egész jogállamisági cécó, hercehurca, véletlenül sem az európai értékekről szól, hanem egyszerű politikai nyomásgyakorló eszköz.

Ha valóban az európai értékekről szólt volna, akkor a Brüsszel által felvetett problémákat orvosló magyar vállalások teljesítése után a bizottság lezárta volna az eljárást. Az, hogy nem akarják lezárni és újabb feltételeket szabnak, annak a letagadhatatlan bizonyítéka, hogy az ilyen eljárásokat nem az uniós értékek védelmében indítják el, hanem az egyetlen céljuk folyamatosan nyomást gyakorolni olyan kormányok irányába, amelyek nem az Európai Bizottság által meghatározott politikai fősodort képviselik.

A baloldali politikusok pedig asszisztálnak ehhez. A határozatot megszavazó magyar baloldali képviselők azért dolgoznak az európai politikában, hogy saját országuk ne kapjon uniós pénzeket.  Ennek ékes bizonyítéka volt a határozat megszavazása. Nem kevesebbet támogattak, mint hogy vegyék el a pedagógusoktól az ő béremelésük feltételeit szolgáló európai uniós forrásokat.

A félhivatalos kiszivárogtatások szerint a bizottság további feltételül szabja majd a gyermekvédelmi törvény módosítását. A gyermekvédelmi törvény módosításának kérdése azonban olyan elvi kérdés, amivel kapcsolatban semmilyen politikai nyomásgyakorlásnak nem fogunk engedni. Nem is engedhetünk, mert a 2022-es országgyűlési választással egyidőben tartott népszavazáson majdnem négymillió magyar döntött úgy, hogy támogatja a gyermekek védelmét a genderideológia ártalmas hatásaival szemben. Továbbra is kiállunk a magyar érdekekért, mert nekünk mindig Magyarország az első.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Megnyílt az adománykuckó: játéknak, édességnek, meleg ruháknak is örülnek a legrászorultabb gyerekek