Bejegyzés kép
Nincs eladó ingatlan a zselici falvakban. Jelentősen megnőttek az ingatlanárak, óriási az érdeklődés a Kaposvár környéki házakra – mondta a Rádió Most Összhang című műsorában Gelencsér Attila.

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője a héten választókörzetének 24 vidéki polgármesterével találkozott, hogy megbeszéljék az idei esztendő feladatait, terveit.

– Nagyon sok fiatal család költözik a falvakba, a kormány vidékfejlesztési politikája, a Magyar Falu Program, a falusi CSOK olyan elmozdulást indított el a falvakban, amelyre 30 éve nem volt példa – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki a vidék fejlesztése kapcsán elmondta, hogy a kormány több mint 250 milliárd forintot biztosít idén a Magyar Falu Program keretében óvodák, játszóterek, temetők megújítására.

– A program része a falusi családi otthonteremtési kedvezmény és a mellékúthálózatok fejlesztését célzó falusi útalap. Idén indul a kisboltok megmentését, korszerűsítését célzó pályázati rendszer. Emellett helyi életminőséget javító intézkedéseket is finanszírozunk –mondta Gelencsér Attila, aki a hétfőn bevezetett korlátozások kapcsán hangsúlyozta: most zárni kellett ahhoz, hogy húsvétkor nyitni lehessen.

– A járvány harmadik hulláma erősebb, mint az előzőek voltak. Az egészségügy azonban bírja a terhelést, van elég ágy, van elég lélegeztetőkészülék és van elég szakember is –állította a politikus, aki arról is beszámolt, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozáskon, munkavállalókon miként segítenek.

– Kiterjesztjük a bértámogatást és az adókedvezményt azokra a szektorokra, amelyeket érint a korlátozás. Nemcsak a zárással érintett két hétre, hanem az egész márciusi hónapra elengedjük az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is – ismertette a döntéseket Gelencsér Attila, aki az oltási terv kapcsán elmondta: az uniós átlag fölötti, több mint 10 százalékos a lakosságarányos átoltottság Magyarországon, ezzel az EU-ban a második helyen állunk.

– A járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a fertőzöttek kórházba kerülését. Ezért is gyorsítjuk még jobban az oltást, és ezért kérek mindenkit, hogy akit hívnak, éljen vele, ne halogassa azt – mondta az országgyűlési képviselő.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hangtar/osszhang/megtelt-lakokkal-a-zselic.html

Következő
Új úton kerékpározhatunk a Zselicben