Bejegyzés kép

Politikánk egyik kitüntetett eleme mindig is a vidék, a kistelepülések élhetővé tétele volt.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett, ezért is folytatódik a Magyar Falu Program.

A programban a  kistelepülések boltjainak támogatására 8 milliárd forint keretösszeggel pályázat indul néhány héten belül. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy jelentősen megnövekedett az üzletek költsége az elmúlt időszakban.

Varga Mihály pénzügyminiszter kapta azt a feladatot, hogy gondoskodjon 2023-ban legfeljebb 8 milliárd forint többletforrás biztosításáról a Magyar Falu Program javára.

Ennek a határideje január 15. Már készül a pályázat, a   lehetőséggel pedig minden olyan kisbolt élhet, amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik. Az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el.

A 2021-es pályázati felhívásnak köszönhetően jelentős állami támogatással és csekély önrész vállalásával 50 milliárd forintot meghaladó kisbolt fejlesztések valósultak az országban, 1450 helyszínen. Most azonban újabb támogatásra van szükség, az árstopok hatásai miatt  is kompenzáljuk a kistelepülések üzleteit.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Sikeres a gyármentő program