Bejegyzés kép

A Terror Háza Múzeum főigazgatója emlékeztet arra, hogy tavaly az EB-n hisztérikus LMBTQ-propagandát folytattak a németek a magyar válogatott meccsén, ezért gyávák, ha ezt Katarban, abban az országban ahonnan most olajat szándékoznak venni, nem merik megtenni. 

Schmidt Mária nyílt levélben szólította fel a német kancellárt, a német futballszövetség elnökét és a szövetségi kapitányt, hogy a német válogatott Katarban viseljen szivárványszínű karszalagot, illetve mezén a Katarban üldözött melegekkel való szolidaritást kifejezésre juttató jelzést.

Önök az egész mérkőzést átpolitizálták, az ezeréves bajor-magyar kapcsolatokat felülírták. Demonstrálták, hogy az LMBTQ+ közösséget ért vélelmezett sérelem, amit azzal okoztunk nekik, hogy „érzékenyítő” tevékenységüket kitiltottuk a magyar bölcsődékből, óvodákból és iskolákból, Önöknek olyan fontos, hogy felülír mindent: a sportszerűséget, a barátságot, a szövetségesi viszonyt, a vendégszeretet és az udvariasságot is.

– emlékeztetett a Terror Háza Múzeum főigazgatója, majd azt is megemlítette, mikor egy LMBTQ-zászlót lengető provokátor futott be a pályára az egyébként füttykoncerttel kísért magyar himnusz alatt. Kiemelte, itt az idő, hogy a transz- és meleg közösség iránt érzett megkülönböztetett elkötelezettségüket a hamarosan kezdődő katari futball világbajnokságon ugyanilyen formában juttassák kifejezésre.

A csapatkapitányuk, sőt, az egész csapatuk viseljen szivárványszínű karszalagot, illetve mezén a Katarban üldözött melegekkel való szolidaritást kifejezésre juttató jelzést. Követeljék a stadionok szivárványszínű kivilágítását, és hogy lássák el a közönséget szivárványszínű zászlókkal. Ez annál is inkább kötelességük, hiszen mostantól, az orosz diktatúra ellen tiltakozva, a nyilván kifogástalan demokráciát működtető katariaktól szándékoznak olajat beszerezni.

– szólított fel Schmidt Mária, aki így zárta levelét: Mivel pedig Önök nyilván ezúttal is morális alapokon állnak, amit velünk, magyarokkal kapcsolatban az utóbbi években minden alkalommal hivalkodóan ki is nyilvánítottak – például a migrációs krízis csúcsán –, kétségem sincs afelől, hogy ezúttal a Katarban valóban üldözött LMBTQ+ emberek jogaiért állnak majd ki határozottan.

Amennyiben ez nem történne meg, az azt bizonyítaná, hogy Önök gyávák és férfiatlanok, és hogy a tavalyi demonstrációjuk nem szólt másról, mint arról a szándékukról, hogy minket megalázzanak. Ám Önök saját magukat alázták meg. Nem először. Gyáva népnek nincs hazája. Az Önök hazája, Németország már rég odalett!

 

Forrás: Schmidt Mária/Facebook

A cikk a vasarnap.hu-n olvasható.

https://vasarnap.hu/2022/11/18/schmidt-maria-nyilt-level-nemet-kancellar-nemet-valogatott-szivarvanyszinu-karszalag-katar-foci-vb-2022/

Következő
Mentőöv a falusi kisboltoknak