Bejegyzés kép

Hogy is van ez kérem? Szidjuk, megbízhatatlannak kiáltjuk ki az összes létező vakcinát, közben pedig suttyomban, jogosultakat megelőzve oltatunk?

Gyöngyös baloldali polgármestere önző módon csak magára és holdudvarára gondolva, balról előzve kerülte ki a koronavírus elleni oltásra várók sorát. A településvezető már akkor megkapta a koronavírus elleni védőoltást, amit akkor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettek kaphatták meg. Nemcsak a polgármester, de több családtagja, barátja is beoltatta magát.

A polgármester ezt azzal magyarázta, hogy bár ő a helyi védelmi bizottság vezetője, nem tudta, mi az oltási protokoll, nem tudta, ki jön a sorban. Ez elég nevetséges érv annak fényében, hogy hónapok óta másról sem beszél az egész ország.

Egy polgármester pozíciójával nem fér össze, hogy másokat megelőzve jusson hozzá valamihez. Nem jogilag vállalhatatlan, hanem morálisan.

Az, hogy a polgármester politikai befolyásával visszaélve adatta be magának a védőoltást, több ok miatt is döbbenetes.  Egyrészről a magánakcióját eltitkolta a választók elől, másrészről a létező összes szabályt megkerülte, figyelmen kívül hagyva az oltási tervben előírt sorrendet. Könnyen előfordulhat, hogy a településvezető önzésével mástól vette el a lehetőséget.

Az ügy azért is botrányos, mert a baloldal hónapok óta azzal hergeli a közvéleményt, hogy a Magyarországra érkező, illetve a kormány által lekötött oltóanyagok nem biztonságosak. Erre egyikük soron kívül, mindenki mást megelőzve beoltatja magát. Ezzel ismét bizonyítást nyert: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kizárólag politikai érdekekből támadja a vakcinákat, azt remélve, hogy a bizonytalan időszak elhúzódásának a kormány látja kárát.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a történtekről természetesen mélyen hallgatnak a baloldali propagandaoldalak, egyetlen ellenzéki hírportál sem számolt be a történtekről.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

 

Következő
Két hét múlva jön a 13. havi nyugdíj