Bejegyzés kép

Velünk azok is jól járnak, akik nem ránk szavaznak, a baloldallal viszont azok is rosszul járnak, akik rájuk voksoltak. Az öndicséret mindig büdös, ezért idézem egy ex- jobbikos országgyűlési képviselő, Bertha Szilvia szavait, hogy egykori jobbikosként miért fog a Fidesz-KDNP-re szavazni vasárnap.

1.Mert a számomra mértékadó célok, a 2010-es Jobbik program, jelentős része megvalósult, vagy folyamatban van. (Ha elfogadjuk, hogy adott célt több úton is el lehet érni, s a célhoz ragaszkodunk, nem az úthoz.)

  1. Mert 4 gyerekem van, akikből kettő családalapítási korba lépett.
  2. Mert nem akarok többé az országunkon hordákként átvonuló, károkat okozó és félelmet keltő afrikai és közel-keleti gazdasági migráns hadakat, pláne nem ide települőket. Megtapasztalhattuk, milyen, s nem kell.
  3. Mert az ellenzék nem győzött meg róla, hogy ők jobban kezelték volna a járványhelyzetet. Sőt, rémisztően össze-vissza beszéltek, sokszor korábbi önmaguknak ellentmondva. Szerintem velük háromszor ennyi halottunk lenne.
  4. Mert az ukrán-orosz háború rámutatott, milyen biztonságot jelent valóban politikailag szuverén országnak és nemzetnek lenni. Hogy lehet az önérdekekkel fűszerezett homályos elvek menti seggnyaló stréberség helyett üzleti alapú, önálló döntéseket hozni, az ország érdekében. Akár egész Európa ellenében is. Mert megtehetjük.
  5. Mert Európát járva is büszke magyar lehetek, az utca népe mindenhol irigyel minket, magyarokat!
  6. Mert – a BTK-s kereteket nem ide sorolva – ekkora szabadság, amióta én élek, ebben az országban még nem volt: bárki bárhogy élhet, bárkinek bármilyen vad, abszurd véleménye és gondolata lehet, azt szabadon vállalhatja, hangoztathatja, van módja eljuttatni milliókhoz a közösségi és hagyományos médián keresztül, tüntethet, vonulhat, kiabálhat, szervezkedhet, s a legsúlyosabb következménye az lehet, hogy nevetség tárgyává válik.
  7. Aki képes és akar alkotni, teremteni, dolgozni, pénzt keresni, annak adottak a lehetőségek. Ki mint vet, úgy arat. Ritka kincsünk ez az elmúlt száz évben.

Ez van, s ezt nem én mondtam. Aki egy kicsit is gondolkodik, az tudja, hogy Bertha Szilvia minden szava igaz. Nem szégyen politikai preferenciát váltani, elismerni, hogy akiben egykor hittek és bíztak, mára elfordult tőlük, nem jól képviseli őket, nem számíthat tőlük semmi jóra. Várjuk a csalódottakat, a pártjukból kiábrándultakat. Aki békét, biztonságot és fejlődést akar, adja a FIDESZ- KDNP jelöltjeire a voksát vasárnap.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Orbán Viktor: Ha a nemzeti oldal győz, akkor van esélyünk a békére, ha a baloldal győz, akkor van esélyünk a háborúra