Bejegyzés kép

Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket. Eközben a baloldal foghatja a fejét, hogy mivel támadja majd az ország vezetését.

 

Nagy bejelentésekre készül a kormány négymillió beoltottnál

Megmérik egy nő testhőmérsékletét, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 18-án
Fotó: MTI/Balázs Attila

Ahogyan április 14-i, Facebook-ra feltöltött videójában a miniszterelnök bejelentette, 3,5 millió beoltottnál egyrészt nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, másrészt újabb újraindítási lépések várhatóak.

Lapunk információi szerint a kormány 4 millió beoltottnál is tervez könnyítéseket, nem is akármilyen méretűeket. A négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

A vendéglátósok számára is hatalmas bejelentés várható, információink szerint ugyanis négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt.

A lapunkhoz eljutott hírek szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Továbbá információink szerint április végéig egymillió vakcina érkezhet Magyarországra, javarészt kínai oltóanyag.

Ez kellő magyarázatot adhat arra, miért pörgette fel a baloldal az oltásellenes kampányát: ha az ország hatalmas előrelépést tesz akár átoltottságban, akár az ennek eredményeképp várható nyitásban, komoly előnyre tesz szert az unión belül is, a balliberális hangokat a kormány rossz válságkezeléséről pedig már tényleg senki nem fogja elhinni Gyurcsány Ferencnek és a köré szerveződött balos nyájnak.

Mindeközben ismét elsöprően pozitív kutatási eredményeket hozott a kínai Sinopharm-vakcina. A Lancet szaklap nem hogy nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos. Erről itt olvashat többet!

A cikk a magyarhirlap.hu-n olvasható.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210420-hatalmas-bejelentesekre-keszul-a-kormany-negymillio-beoltottnal?

Következő
Országos tiszti főorvos: A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik