Bejegyzés kép

A matematikáról úgy tartják, nem lehet vele trükközni. Kétszer kettő mindig négy. Brüsszelnek és a hazai baloldalnak azonban még a matekot is sikerült kifordítani a sarkából. Nekik ugyanis a kevesebb, a több.

Az Európai Bizottság nem fogadja el a nemzeti konzultáció eredményét, mert szerintük nem reprezentatív a minta. A hivatalos adatok szerint Magyarország 8,2 millió regisztrált választópolgárából 1,4 millióan vettek részt konzultációban.

Szerintük ez kevés, nem mutatja a magyarok többségének álláspontját.

Ez azért is érdekes, mert az 1,4 milliónál lényegesen kevesebb, 5 ezer fő viszont elég volt egy Brüsszel által kellően reprezentatívnak talált felméréshez.

A Bizottság 2021-ben egy 5 ezer fő által kitöltött online konzultációt végzett a fiatalok körében arról, hogy a miként szeretnék ünnepelni az ifjúság európai évét. Majd azt hirdette, hogy annak eredménye szerint a „fiatalok döntöttek”, pedig ahhoz, hogy ez valóban így legyen, a brüsszeli matek szerint  több mint 60 millió résztvevő kellett volna. Arról nem is szólva, hogy a konzultációra több, mint 8 millió eurót költöttek.

Arról is mélyen hallgatnak Brüsszelben, hogy Magyarország az Európai Unióban elsőként és eddig egyedüliként kérdezte meg a polgárok véleményét a szankciókról, melynek az eredménye elég egyértelmű: a konzultációs kérdőívet visszaküldők 97 százaléka elutasította az Oroszországra kiszabott brüsszeli szankciókat.

A hazai baloldal persze egyöntetűen helyesel, igazat adva Brüsszelnek. A matematika azonban nekik sem az erősségük.  Ha csupán 1,4 millióan vesznek részt egy konzultációban, az szerintük sem mutat semmit, legkevésbé a többség álláspontját. Amikor azonban néhány százan vesznek csak részt a pedagógustüntetéseken, akkor véleményük szerint az valamennyi pedagógus álláspontja.

Lehet csűrni és csavarni így és úgy a számokat, de a tényeken ez nem változtat. Brüsszel nem először ismét kettős mércét alkalmaz velünk szemben, a baloldal pedig lelkesen asszisztál hozzá.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

 

 

Következő
Orbán Viktor: Beléptünk a veszélyek korába