Bejegyzés kép

Brüsszel bevándorlóországgá akar tenni minden országot Európában.  A kötelező betelepítési kvótákról szóló javaslata azt is tartalmazza, hogy az EU legnagyobb migránsgettóját Magyarországon állítanák fel. Annyi embert kellene befogadnunk, mint fél Kaposvár, és egyetemi kollégiumi sztenderdnek megfelelő szállás és élelmezés biztosítani nekik.

Azok a tagállamok pedig, amelyek nem hajlandóak befogadni az illegális migránsokat, azokért személyenként mintegy 20 ezer eurót (kb. 7,5 millió forintot) kell fizetniük.

Az uniós elosztási mechanizmus révén lényegében maguk az illegális migránsok, vagy az őket Európába szállító embercsempészek fogják eldönteni azt, hogy Európában kik laknak majd.

Mi ezt nem hagyhatjuk. Nem engedjük át az EU-nak a döntést arról, hogy kiket fogadunk be a hazánkba és kiket nem. Erről csak a magyar emberek dönthetnek.  A 2016-os népszavazáson a résztvevők 98 százaléka mondott nemet a kötelező kvótákra.

Nem hagyhatjuk, hogy nálunk is olyan migránsgettók alakuljanak ki, mint Görögországban és Olaszországban.

Nem fogjuk végrehajtani az EU migrációs döntéseit, nem fogadjuk el a kötelező kvótát, és nem fogadjuk el a migránstáborok építésére vonatkozó kötelezettséget sem.

Brüsszel továbbra is szemellenzőt visel, és nem akarja látni, hogy milyen katasztrófaközeli következményei vannak a migránssimogatásnak.

Nem nyitják fel szemüket a tragédiák, pedig elég csak Franciaországra vetni a szemünket, ahol polgárháborús állapotok vannak. A francia események is mutatják a nyugat-európai társadalmi integrációstörekvések kudarcát, világossá vált, hogy a nagy tömegben, illegálisan, más kultúrából érkező bevándorlókat lehetetlen integrálni.

Bár vannak gyenge fénysugarak, bíztató jelek, hogy lassan lehullik a hályog néhány vezető szeméről. Szigorúbb határellenőrzést sürget például a Németországba irányuló szabályozatlan migráció elleni küzdelemben Markus Söder bajor miniszterelnök, míg Hollandiában összeomlott a koalíciós pártok alkotta kormány a menekültügyi politikával kapcsolatos nézeteltérések miatt.

Nálunk azonban nincs vita a kormányban, nincs az a brüsszeli nyomás, amely szándékainkat, vagyis a tervezet végre nem hajtását meg tudná változtatni. Magyarország nem lesz migránsország!

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Tízezrével költöznek haza a kivándorolt magyarok