Bejegyzés kép

Jó hír a fiataloknak, hogy jövő év január 1-től a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalára feltöltött videójában.

Nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak jövő év január 1-től a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig, ami most megközelítőleg 400 ezer forint. Eddig tehát adómentesek maradnak. Ez körülbelül egy 22 százalékos emelkedést jelent az ő nettó fizetésükben – monda Novák Katalin.

A 25 év alattiak szja-mentessége azt jelenti, hogy ha dolgoznak, akkor több pénzt fognak hazavinni, tehát nettó jövedelmük meg fog emelkedni – tette hozzá a miniszter, aki arra is rávilágított, hogy most másfélszer akkora a fiatalok foglalkoztatottsága, mint 10 évvel ezt megelőzően.

 

 

Ez tehát azt jelenti, hogy egyre több fiatal dolgozik, akár még a tanulmányai végzése mellett is

– emelte ki.

Ezen keresztül is arra biztatjuk a fiatalokat, hogy dolgozzanak, ebből minél többen tudjanak félretenni, hogy aztán, amikor családalapításra kerül a sor, akkor erre és a családtámogatásra támaszkodva tudják elkezdeni valakivel a közös életüket” – fogalmazott Novák Katalin.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.
Következő
Márki-Zay csupán egy báb Gyurcsány színjátékában