Bejegyzés kép

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

Olyan sikeres az oltási hét, hogy meghosszabbítjuk egy héttel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújában, hozzátéve, hogy a legtöbben a harmadik oltást veszik fel.

A kormányfő szerint a harmadik oltások felvételének tekintetében élen járunk Európában, ami nagyon fontos, mert egy idő után a két oltás által nyújtott védelem gyengülni kezd és a betegséget ezért kapják el sokan a vakcina felvétele ellenére.

 

Orbán Viktor elmondta, hogy nem zárja ki teljesen, hogy szigorítás jöjjön, de ezt szeretnék elkerülni. A kormány folyamatosan figyeli a járványhelyzet alakulását és ennek megfelelően hoz majd döntéseket, de a miniszterelnök megerősítette, hogy a harmadik oltás felvétele jelenleg a legfontosabb, mert ezzel lehet igazán hatékonyan védekezni a vírus ellen.

Itt visszahallgathatja az interjút:

Mint ismert, az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának használatát az 5 és 11 év közötti gyerekeknél.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy kétmillió vakcinát szereztek be, az első adag december 20-tól érkezik. A miniszterelnök arra kérte a szülőket, hogy addig gondolják végig, és ha tehetik oltassák be a gyermekeiket.

Az eszközeink megvannak

Nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton – mutatott rá. Az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van. Van még ki nem nyitott járványkórház – magyarázta.

Idén már több mint 100 ezer illegális migránst állítottak meg a magyar határon

A migránsválsággal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy három irányból nő egyszerre a nyomás. Olaszország felől, a lengyel–belarusz határ felől, és a balkáni útvonalról is.

Idén már több mint 100 ezer migránst állítottak meg a magyar határon. Ez 100 ezer bűncselekményt elkövető embert jelent, hiszen illegális határátlépést követtek el.

Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait” – tette hozzá.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a legújabb német kormányprogram célként jelölte meg a bevándorlást, és magukra bevándorlóországként hivatkozik.

Mi nem akarunk bevándorló-ország lenni ”– mondta.

A rezsicsökkentés működik

A rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a helyzet.

A magyar kormány nem a multik, hanem a magyar emberek oldalán áll. A miniszterelnök szerint két oldalról támadják a magyar családokat: a baloldal napi szinten, Brüsszelen keresztül pedig a multik is. A baloldal az adóemelésben, a jobboldal az adócsökkentésben hisz.

Orbán Viktor kiemelte, hogy azért hisznek az adócsökkentésben, mert azt látják, hogy akkor van munka. A munkanélküliség nagyon alacsony. Ez azt mutatja, hogy az adócsökkentéssel a megmarad pénzből fejlődni tudnak a vállalkozások, és ezáltal újabb munkahelyeket tudnak teremteni.

Nő a minimálbér, vállalkozásokat is segítik, duplájára emelkedik a babakötvények utáni állami támogatás összege

Jövőre 200 ezer forintra nő a minimálbér, ami azt jelenti, hogy magasabb lesz, mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Ezzel párhuzamosan jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók.

A kormány számításai szerint 750 milliárd forint marad jövőre az adózóknál. Jól járnak azok is, akiknek van babakötvényük, jövőre ugyanis a babakötvények utáni állami támogatás összege a duplájára emelkedik.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/11/26/orban-viktor-egy-hettel-hosszabb-lesz-az-oltasi-akciohet

Következő
Orbán Viktor: Az emberek megélhetését szem előtt tartva kell dolgozni