Bejegyzés kép
Meg kell nyerni a vírus elleni háborút, és ebben egyedül a vakcinák jelentik a megoldást – hangsúlyozta a külgazdasági-és külügyminiszter hétfőn az ATV-ben. Szijjártó Péter kiemelte továbbá, hogy az oltás fontosságáról nincs szakmai vita, a baloldal viszont mindennel szemben, ami Keletről jön, legyen az export, import, vagy tudás, bizonytalanságot próbál kelteni.

Az Egyenes beszéd című műsorban hétfői adásában Szijjártó Péter elmondta, hogy eddig 1,1 millió orosz és ugyan annyi kínai vakcina érkezett Magyarországra, holnapi pedig újabb száznegyven ezer adag érkezik Oroszországból.

Ha ezeket nem hoztuk volna be, sok százezerrel többen lennének védtelenek, és ezt senki nem akarta volna

– idézte e a minisztert az Origo. A politikus továbbá emlékeztetett arra is, hogy a tudósoknak csak másfél évük volt az oltóanyagok kifejlesztésére, és a szakmai álláspontok az idő múlásával alakulhatnak. A kormány azoknak az embereknek a véleményére hagyatkozik, akiknek van jogosultsága és képzettsége az oltóanyagok minősítésére.

Forrás: Origo.hu; Fotó: atv.hu

A cikk a pestisracok.hu-n olvasható.

https://pestisracok.hu/szijjarto-a-keleti-oltoanyagok-nelkul-tobb-szazezer-magyar-lenne-vedtelen-a-koronavirussal-szemben/

Következő
Nézőpont: A magyarok közel háromnegyede oltáspárti