Bejegyzés kép

Már csak 31 napot kell aludnunk, és elstartol az olasz kerékpárverseny magyarországi szakaszának a harmadik etapja.

Szerda délután sajtótájékoztatót tartottak a közelgő eseménnyel kapcsolatban a rajt helyszínéről, vagyis a Kossuth térről. Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere elmondta, hatalmas megtiszteltetés Kaposvár számára, hogy ilyen hatalmas verseny érkezik a városunkba. Hozzátette, május 8-án, vasárnap 198 kerékpárossal és 23 csapattal rajtol el a somogyi megyeszékhelyről a harmadik mezőny.

A verseny különleges számunkra, hiszen mindez nagy lehetőség arra, hogy bemutassuk a világnak Kaposvár legszebb arcát, amit világszerte 800 millió ember láthat majd

– mondta az alpolgármester. Kiemelte, a következő napokban is izgalmas programokkal várják az érdeklődőket, például szombaton, csatlakozhatunk a felvezető bringásokhoz.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség kerékpáros túrákat is szervez a nap folyamán, de más programok is lesznek a Kossuth téren szombaton 14 órától, amit a kicsik és a nagyok is élvezhetnek. Különböző játékok, versenyek és beszélgetések is lesznek, emellett gyerekzenekar szórakoztatja majd a közönséget.

Az eseményen belebújhatunk majd a versenyzők bőrébe, bár az emlegetett túrákon most nem a sebességen, hanem Kaposvár és környéke letnivalóin lesz a hangsúly. A részletes programokat idekattintva olvashatják el, a Giro d’Italia felvezető kerékpártúra – KAPOSVÁR Facebook-oldalán.

A szerda délután sajtótájékoztatón Giacomo Pedranzini, a KOMETA ’99 Zrt. vezetője kiemelte, a húsipari vállalat továbbra is támogatja az aktív és az egészséges életmódot, ezért is lett a verseny egyik szponzora, valamint ezért indítják el a saját csapatukat, az EOLO-Kometa-t is, aminek a sportmenedzsere Ivan Basso kétszeres Giro d’Italia-győztes volt kerékpáros. A mai eseményen bemutatták az ő trófeáját, valamint az aláírt rózsaszín mezét is.

Remélem, hogy a kaposváriak élvezni fogják ezt a rendkívüli eseményt

– mondta Pedranzini.

Arra is emlékeztettek, hogy a rajt előtti 100. napon rózsaszínre festették a Városházát, nemrég pedig letekerték a verseny útvonalát is, amiről idekattintva olvashatnak bővebben.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2022/04/06/giro-ditalia-kossuth-ter.html

Következő
Orbán Viktor: Mindent meg fogunk tenni, hogy megszolgáljuk a bizalmat